Πτώση ιδιωτικού αεροσκάφους στη Σπάρτη – Νεκροί οι δύο επιβάτες

Αεροπορικό δυστύχημα συνέβη στο αεροδρόμιο της Σπάρτης όταν ένα ιδιωτικό αεροσκάφος κατά την απογείωση του έχασε ύψος και έπεσε 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου, στο Πυρί, Λακωνίας.

Δυστυχώς η Πυροσβεστική απεγκλώβισε νεκρά τα δύο νεαρά άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν  στο νοσοκομείο Σπάρτης και προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική υπηρεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος ανήκε στην αερολέσχη Καλαμάτας.

Το μοιραίο αεροπλάνο έπεσε σε κτήμα με ελαιόδεντρα και το μεγαλύτερο μέρος του καταστράφηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt δεν πρόλαβε να πάρει μεγάλο ύψος γι’ άυτό και δεν καταγράφηκε ούτε από τα ραντάρ της πολεμικής αεροπορίας ούτε από εκείνα της πολιτικής αεροπορίας.

Όπως έλεγαν υψηλόβαθμα στελέχη της πολιτικής αεροπορίας, το αμφίβιο αεροπλάνο προσπάθησε να απογειωθεί, ανέβηκε σε ένα ύψος που δεν ξεπερνούσε τα 200 μέτρα και στη συνέχεια συνετρίβη.

Αναφορικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος, ο Αντώνης Φελλούρης, πιλότος και υπεύθυνος για το δημοτικό αεροδρόμιο Σπάρτης αναφέρει στο protothema.gr πως το υπερ-ελαφρύ μονοκινητήριο είχε προσγειωθεί και η πτώση του έγινε κατά την απογείωση: «Βρισκόταν στα 30-40 μέτρα και επιχείρησε να στρίψει αριστερά προκειμένου να κατευθυνθεί πιθανότατα προς Καλαμάτα. Όμως – άγνωστο γιατί – άνοιξε το αλεξίπτωτο που διαθέτει για περίπτωση ανάγκης με αποτέλεσμα να καρφωθεί στο έδαφος».

Έρευνα για τα αίτια της συντριβής

Με εντολή του διοικητή πολιτικής αεροπορίας, διατάχθηκε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της συντριβής, αλλά και αν υπήρχε σχέδιο πτήσης. Αξίζει να αναφερθεί ότι το αεροδρόμιο που βλέπετε στις παραπάνω φωτογραφίες, βρισκόταν για χρόνια εκτός λειτουργίας και γίνονταν πτήσεις μόνο από ιδιωτικές αερολέσχες.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα