“Πως θα αντιμετωπίσετε την παιδική φτώχεια”, ερώτηση Αμυρά στον Τσακαλώτο

Πρωταθλήτρια της ευρωζώνης η Ελλάδα στην παιδική φτώχεια, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Το 37,5% των παιδιών έως 17 ετών στη χώρα μας κινδυνεύει από φτώχεια, αποστέρηση και κοινωνικό αποκλεισμό. Επιπλέον, η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση ποσοστού μεταξύ του 2010 και 2016. Ειδικότερα, στα χρόνια της κρίσης το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά 8,8%, από 28,7% στο 37,5%.

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, προς τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον ρωτά τι σκοπεύει να κάνει, ώστε να αντιστραφεί αυτή η εικόνα της χώρας μας, τη στιγμή που και η πρόσφατη έκθεση της UNICEF αποτυπώνει μια εξίσου δραματική εικόνα. Καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη σχεδιασμού κι εφαρμογής κατάλληλων πολιτικών για την υποστήριξη κι ενίσχυση των οικογενειών με παιδιά.

Ζητά να μάθει, αν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών προτίθεται να αναπτύξει ένα σύστημα κοινωνικής προστασίας μέσω ενός κατάλληλου μείγματος παροχών και ρυθμίσεων ως προς την αντιμετώπιση της φτώχειας, αποστέρησης και κοινωνικού αποκλεισμού των παιδιών στη χώρα μας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα