Πόλεμος ανακοινώσεων για ένα σπίτι και ένα ταξίδι…

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι και για τη σύζυγο του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά καλώντας τον να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα:
«Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια λογοκρισίας που σχετίζεται με τις καταγγελίες για την απόκρυψη του πόθεν έσχες της συζύγου του Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κου Μητσοτάκη.
Με διαρκείς παρεμβάσεις στελεχών της η Νέα Δημοκρατία ζητά να μην προβάλλονται δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα.
Και σαν να μην έφτανε αυτό η αξιωματική αντιπολίτευση έφτασε στο σημείο να καταγγείλει ευθέως χθες, τη δημόσια τηλεόραση για την αυτονόητη επιλογή της να προβάλει τις δηλώσεις αυτές.
Αποκορύφωμα της επιχείρησης ελέγχου της αντικειμενικής ενημέρωσης ήταν η αμήχανη άρνηση του κου Κουμουτσάκου να παρευρεθεί σε χτεσινή τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ, προβάλλοντας το έωλο επιχείρημα ότι η δημόσια τηλεόραση δεν μπορεί να εγγυηθεί την αμεροληψία και την ίση μεταχείριση των πολιτικών δυνάμεων.
Η τακτική του εκβιασμού που ακολουθείται από τη ΝΔ και ενορχηστρώνεται από τον κο Μητσοτάκη και την ηγετική του ομάδα, δεν τιμά τον πολιτικό φιλελευθερισμό στον οποίο υποκριτικά ομνύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ούτε βεβαίως προωθεί τον δημοκρατικό διάλογο και την χωρίς περιορισμούς ενημέρωση.
Σε πείσμα αυτής της τακτικής η κυβέρνηση θα συνεχίσει να απαιτεί από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να απαντήσει πειστικά σε συγκεκριμένα και σαφή ερωτήματα που αφορούν το πόθεν έσχες της συζύγου του.
Διότι δεν πρόκειται εδώ για εμμονή της κυβέρνησης, αλλά για νομική υποχρέωση του κυρίου Μητσοτάκη, η οποία ερείδεται σε τρεις διαφορετικές ιδιότητές του: Του βουλευτή, του πρώην Υπουργού αλλά και του αρχηγού Κοινοβουλευτικού κόμματος

Με αυτά τα δεδομένο πρέπει να απαντήσει:

1. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει καταθέσει το Πόθεν έσχες της συζύγου του στις αρμόδιες αρχές;

2. Πόσο κόστισε το ακίνητο το οποίο αγοράστηκε στο Παρίσι;

3. Από που προήλθαν τα χρήματα για την αγορά του ακινήτου; και

4. Είναι αληθές ότι η σύζυγός του είχε κοινή εταιρεία με τον κο Παπασταύρου ο οποίος κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ;».

Άμεση και το ίδιο σκληρή ήταν η απάντηση της ΝΔ η οποία με τη σειρά της έδωσε έμφαση στο ταξίδι στο Παρίσι:
«Ο κ. Τζανακόπουλος ομολόγησε, σήμερα, ότι ως την μυστική επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Παρίσι, καμία σύμβαση δεν υπήρχε μεταξύ του ΟΔΔΗΧ και της Επενδυτικής Τράπεζας Ρότσιλντ.

Δεν βρήκε ούτε μια λέξη για να δικαιολογήσει γιατί ο κ. Τσίπρας πήγε στο Παρίσι με μυστικό τρόπο, ενώ χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και γιατί συνάντησε μόνος του τα στελέχη της Επενδυτικής Τράπεζας.

Την ίδια στιγμή οι κ. Τσακαλώτος και Καμμένος συνεχίζουν να σιωπούν.

Για άλλη μια φορά, ο κ. Τσίπρας συλλαμβάνεται να κάνει κρυφές ιδιωτικές συναντήσεις και να ψεύδεται δημοσίως».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα