“Πόλεμος” για την απομάκρυνση Καπάκου

Διαστάσεις έχει πάρει η αντικατάσταση του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Σταύρου Καπάκου, μετά την δημόσια αποχαιρετιστήρια επιστολή του. Ο απερχόμενος διευθυντής άφησε αιχμές κατά της διοίκησης της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ έκανε γνωστό πως η απόφαση για την απομάκρυνσή του, του κοινοποιήθηκε με δικαστικό κλητήρα.

«Πήραμε την ΕΡΤ από τα συντρίμμια και την κρατήσαμε όρθια. Κερδίσαμε όλοι μαζί τη μάχη της ενημέρωσης. Καθημερινά, η αυτονομία και αξιοπιστία της ενημέρωσης «ευτελίζεται από εξουσιαστικές συμπεριφορές και αντιλήψεις τύπου στρατιωτικού καραβανά. Είναι αυτή η αντίληψη που οδήγησε στην επίδοση της αποπομπής μου με δικαστικό κλητήρα και μάλιστα με την πρωτοφανή κατηγορία της “άρνησης συμμόρφωσης προς τις οδηγίες”. Η δημοσιογραφία δεν είναι τάγμα νεοσυλλέκτων», ανέφερε μεταξύ άλλων καταλήγοντας: «Εγώ έχω μόνο λίγες γρατσουνιές στη συνείδησή μου. Άλλοι όμως αποδεικνύονται μικροί έως και μοιραίοι. Ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι δουλειές».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης απάντησε σε σκληρό ύφος: «Πώς είναι δυνατόν ένα στέλεχος, ακόμα κι αν αυτό είναι ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης, να αρνείται να εφαρμόσει πρόγραμμα που έχει εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο;.  Ας μας εξηγήσει γιατί σιωπούσε επί 17 ολόκληρους μήνες και εν τέλει έκανε την καταγγελία – λάσπη μετά την αποπομπή του. Γιατί δεν βρήκε λέξη να πει για όλα αυτά στο Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο κλήθηκε για να εκθέσει τις απόψεις του, ή δεν τα κατήγγειλε στον αρμόδιο εισαγγελέα;».

Ο κ. Ταγματάρχης, ολοκληρώνοντας σημείωσε με νόημα: «”Μικρά και μοιραία” ήταν τα νούμερα των δελτίων ειδήσεων των οποίων προΐστατο και τα οποία δεν μπόρεσε να βελτιώσει».

Το θέμα πήρε πολιτικές διαστάσεις, με τον κ. Παπαδημούλη να αναφέρει στο Twitter του: «Η απομάκρυνση του Στ. Καπάκου από την ΕΡΤ, μέσω δικαστικού κλητήρα, είναι μελανό σημάδι για την ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι τάγμα…». Από την πλευρά της, η Αννέτα Καβαδία, σχολίασε: «Με δικαστικό κλητήρα, λοιπόν, η απομάκρυνση του Σταύρου Καπάκου από την ΕΡΤ. Κατάντια… Από πότε η δημοσιογραφία ασκείται με όρους… τάγματος;».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα