Πύργος του Άιφελ: Μπάτε σκύλοι αλέστε…

Το πλέον πολυσύχναστο μνημείο του Παρισιού φάνηκε πως είναι ανοχύρωτο κι ενώ ο κίνδυνος των Τζιχαντιστών παραμονεύει σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η δημαρχία και η αστυνομία του Παρισιού, πλέον αυξάνεται η ασφάλεια γύρω από τον πύργο του Άιφελ και μέσα σ’ αυτόν. Αφορμή στάθηκε η ενέργεια μελών της Greenpeace να κρεμάσουν στο παρισινό μνημείο ένα γιγάντιο πανό, όντας μάλιστα ανενόχλητοι τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Αποφασίσθηκε πλέον να ενισχυθούν οι περίπολοι γύρω από τον πύργο του Άιφελ, καθώς και οι ομάδες ασφαλείας με σκύλους τόσο στο έδαφος όσο και στους ορόφους του μνημείου, αναφέρουν η δημαρχία και η αστυνομία σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Τα «ανθρώπινα μέσα» θα ενισχυθούν επίσης στον κέντρο επίβλεψης του πύργου και θα επανεκτιμηθεί ο περιφερειακός μηχανισμός βιντεοπροστασίας, τη λειτουργία του οποίου εξασφαλίζει ένα τοπικό αστυνομικό τμήμα, διευκρινίζουν.

Τα περισσότερα από τα μέτρα θα εφαρμοστούν αμέσως, προστίθεται, ενώ την ερχόμενη χρονιά θα τοποθετηθεί η μόνιμη διάταξη ασφαλείας, που περιλαμβάνει υαλοπίνακες, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα καλύτεροι αισθητικά και πιο αποτελεσματικοί από τα προσωρινά φράγματα που υπάρχουν τώρα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα