Πώς έσωσε τη σύζυγό του λίγο πριν πεθάνει: Η συγκινητική πράξη του Αλέξανδρου Βέλιου

 

 

Φεύγοντας από τη ζωή θέλησε να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητές του, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στη σύζυγό του Νάντια Γερολυμάτου και την 6χρονη κόρη τους.

Ο Αλέξανδρος Βέλιος, που μόνος του έδωσε τέλος στο μαρτύριό του με την επάρατη νόσο, τα είχε σχεδιάσει όλα με πολλή προσοχή. Είχε αφήσει σαφείς οδηγίες μέχρι και για την κηδεία του. Τραγικές φιγούρες στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών ο μεγάλος έρωτας της ζωής του, αλλά και η μονάκριβη κόρη τους, για τις οποίες φρόντισε να έχουν ένα ασφαλές μέλλον και να μη διωχθούν νομικά από την εφορία.

Μία κίνηση, όμως, του δημοσιογράφου πραγματικά συγκίνησε όλους όσοι την πληροφορήθηκαν. Σύμφωνα με το στενό περιβάλλον του, λίγο καιρό πριν από το βράδυ της 4ης Σεπτεμβρίου, όπου και έκανε ο ίδιος τη «σωτήρια» ένεση, θέλοντας να «φύγει» αξιοπρεπώς πριν τον «τσακίσει» οριστικά η επάρατη νόσος, με τη βοήθεια γνωστού μεσιτικού γραφείου, κατάφερε παρά την κρίση να πουλήσει μισοτιμής το εξοχικό του στη Σαρωνίδα.

Μπορεί να το έδωσε όσο-όσο, αφού άξιζε πολλά περισσότερα, κατάφερε όμως να πάρει αυτά που χρειαζόταν για να εξοφλήσει ένα μεγάλο χρέος που είχε στην εφορία, ώστε να μην κυνηγούν μετά τον θάνατό του την οικογένειά του, αλλά και να αφήσει στις γυναίκες της ζωής του, αλλά και στον μεγάλο του γιο από τον πρώτο του γάμο, ένα μικρό κομπόδεμα. Οι τελευταίες πληροφορίες που βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας από το τελευταίο βράδυ του Α. Βέλιου, αναφέρουν πως έφυγε από τη ζωή ντυμένος στα λευκά, έχοντας κάνει μπάνιο και χτενίσει επιμελώς τα μαλλιά του, και ακούγοντας στο cd player το αγαπημένο του τραγούδι του Γιάννη Παπαϊωάννου, «Άνοιξε, άνοιξε, γιατί δεν αντέχω, φτάνει πια, φτάνει πια, να με τυραννάς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα