Πώς θα μετακινηθείτε την ημέρα της απεργίας

Ημέρα 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι η αυριανή Πέμπτη 27 Νοεμβρίου στην οποία θα συμμετάσχουν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς πραγματοποιώντας κατά βάσιν στάσεις εργασίας. Αυτή η επιλογή έγινε, όπως αναφέρουν σε σχετικές ανακοινώσεις τους τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων στα ΜΜΜ, ώστε οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να μπορέσουν να συμμετάσχουν στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις. Συγκεκριμένα, τα ΜΜΕ θα λειτουργήσουν ως εξής:

– ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ/ΤΡΟΛΕΪ (Αθήνα): Δεν θα κυκλοφορήσουν από την έναρξη βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
– ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ (Θεσσαλονίκη): Τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν στη συμπρωτεύουσα με προσωπικό ασφαλείας λόγω συμμετοχής της ΟΑΣΘ στην απεργία της ΓΣΕΕ.
– ΜΕΤΡΟ/ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ: Οι συρμοί θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα ως τη λήξη της βάρδιας.
– ΤΡΑΜ: Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της κυκλοφορίας.
– ΤΡΕΝΑ/ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: Θα είναι ακινητοποιημένα όλη την ημέρα. Αναμένονται ακυρώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των τρένων από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.
– ΠΛΟΙΑ: Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην απεργία.

Κατά τα λοιπά, προβλήματα θα δημιουργηθούν και στις πτήσεις (αναμένονται ματαιώσεις πτήσεων της Aegean και της Olympic Air), καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας πραγματοποιούν την Πέμπτη 24ωρη απεργία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα