Πώς θα πετύχετε μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα

To πώς θα γλυτώσουν από τη συμμετοχή στα φάρμακα, όσοι έχασαν το ΕΚΑΣ εξηγεί ο ΕΟΠΥΥ που έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απαλλαγή τους.

Τα παραστατικά που απαιτούνται προκειμένου να βεβαιώνεται ότι κάποιος συνταξιούχος, είναι δικαιούχος ΕΚΑΣ (συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη 10%) ή είναι δικαιούχος μηδενικής συμμετοχής στα φάρμακα, λόγω απώλειας του ΕΚΑΣ, είναι τα παρακάτω, όπως ορίστηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία:

-Δημόσιος Τομέας επί στρατιωτικών και πολεμικών συντάξεων. Στους ασφαλισμένους που διακόπηκε το ΕΚΑΣ και απαλλάσσονται από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη θα τους αποσταλεί σχετική βεβαίωση στην διεύθυνσή τους.

-ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Απαραίτητο δικαιολογητικό είναι το μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων στο οποίο θα υπάρχει εγγραφή για χορήγηση του επιδόματος ΕΚΑΣ στο μήνα αυτό ή και σχετική βεβαίωση του υποκαταστήματος από την οποία θα προκύπτει η απώλεια του δικαιώματος των συνταξιούχων στο ΕΚΑΣ.

-ΟΑΕΕ. Χορήγηση σχετικής βεβαίωσης στους δικαιούχους ΕΚΑΣ ότι έχουν συμμετοχή 10% στα φάρμακα και στους συνταξιούχους που το απώλεσαν βεβαίωση ότι δικαιούνται μηδενική συμμετοχή.

-ΝΑΤ
Χορηγείται βεβαίωση ότι δικαιούνται το ΕΚΑΣ ή τους χορηγείται εξαμηνιαίο εκκαθαριστικό συντάξεων στο οποίο απεικονίζεται η λήψη ή όχι του ΕΚΑΣ.

-ΕΤΑΑ ΤΕΑΔ. Εκδίδεται υπηρεσιακή βεβαίωση αν κάποιος είναι δικαιούχος ΕΚΑΣ μετά από αίτησή του.

-ΕΤΑΑ Τομείς υγειονομικών. Στο εκκαθαριστικό σημείωμα αναγράφεται η ένδειξη ΕΚΑΣ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα