Πώς τα κατάφερε έτσι;

Πριν από εβδομάδες το σενάριο μιλούσε για πλασάρισμα στην έκτη θέση και μειονέκτημα έδρας. Μετά ο Παναθηναϊκός άρχισε να διεκδικεί θέση στην τετράδα και με αντεπίθεση διαρκείας στο τέλος τα κατάφερε. Μόνο που έπρεπε να παίξει με πλεονέκτημα απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, την περσινή φιναλίστ της Euroleague, τη Φενέρ.

Ο ΠΑΟ Superfoods δέχθηκε την ψυχρολουσία των πρώτων λεπτών του α’ ημιχρόνου και του β’ ημιχρόνου, μόνο που στο πρώτο μέρος βρήκε λύσεις και στο δεύτερο τίποτα! Η Φενέρ έπαιξε πονηρά. Στα 20 πρώτα λεπτά επέλεξε κοντρολαρισμένο μπάσκετ και δεν είχε ενέργεια στην άμυνα, σαν να ήθελε να κοιμίσει τον αντίπαλο. Στην επανάληψη, όμως, ήταν άλλη ομάδα και δεν ήταν θέμα σχημάτων –προκειμένου ο Πασκουάλ να βρει αντίδοτα– αλλά ενέργειας στο παρκέ. Μερικές φορές, όταν έχεις φόρα, δεν κόβεσαι.

Οι «πράσινοι» έχουν βαθύτερο ρόστερ, και ίσως αυτό τους έφερε στην πρώτη τετράδα της κανονικής διάρκειας της Euroleague, αλλά σε αυτά τα παιχνίδια σημασία έχει σε τι μέρα θα βρεθείς. Οι παίκτες του ΠΑΟ είχαν ανάσες, αλλά δεν είχαν ρυθμό κι έτσι η Φενέρ των οκτώ παικτών (στην ουσία επτά, αφού ο ρολίστας Νούναλι δεν πήρε ούτε μία επίθεση) κατέκτησε εύκολα τη νίκη. Αν ο Παναθηναϊκός δεν νικήσει στο δεύτερο ματς, τότε θα πρέπει να πάει στην Πόλη και θα πετύχει δύο νίκες για να ισοφαρίσει τη σειρά! Σχεδόν απίθανο.

Η προετοιμασία από ‘δώ και στο εξής πρέπει να είναι ψυχολογική. Οι Αμερικανοί παίκτες που έκαναν περίπατο στην κανονική διάρκεια, αν δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των Play Off, τότε δεν είναι… κανονικοί Αμερικανοί…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα