Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Ποιος είπε ότι είναι καταστροφή το Grexit;»

Στον απόηχο της μεσημεριανής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, πήρε τη σκυτάλη της αντιπαράθεση και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα σχολιάζοντας μεταξύ άλλων πως με την στρατηγική του «πάμε ως πρόβατα στη σφαγή».

Σε ό,τι αφορά το πολυθρύλητο plan b ο Π. Λαφαζάνης ξεκίνησε λέγοντας ότι σήμερα στην Ελλάδα «δεν υπάρχει δημοκρατία», αλλά «η δικτατορία του ευρώ» και ένας «ιδιόμορφος ολοκληρωτισμός», κατηγορώντας παράλληλα το πρωθυπουργικό στρατόπεδο ότι λέει ψέματα ισχυριζόμενο πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από τη συμφωνία με τους δανειστές.

«Ποιος είπε ότι είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ;» αναρωτήθηκε ο Π. Λαφαζάνης και συνέχισε:«Μην ακούτε τα κανάλια. Ποιος είπε ότι δεν θα έχουμε φάρμακα; Τι σημαίνει δεν έχουμε συναλλαγματικά αποθεματικά; Ήδη έχουμε 35 δισ. ευρώ σε χαρτονόμισμα αν μεταβούμε σε άλλο νόμισμα πέραν αυτών που υπάρχουν σε θυρίδες». «Η μεγαλύτερη κοροϊδία είναι να λέμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Να μου πουν ότι δεν είναι καλή αλλά όχι ότι δεν υπάρχει. Εκατό φορές την έχουμε πει», συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Επίσης ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας διερωτήθηκε με νόημα πώς είναι δυνατό «να μπαίνει ο πρωθυπουργός σε διαπραγματεύσεις χωρίς εναλλακτικές λύσεις», τη στιγμή που οι δανειστές που ήλθαν στην Αθήνα «ζητούν τη “μάνα και τον πατέρα τους”», καλώντας ταυτόχρονα την πλευρά του Αλ. Τσίπρα να πάρει πίσω τη δήλωση του Νίκου Φίλη πως το «Σχέδιο Β» συνιστά πραξικόπημα!

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Π. Λαφαζάνης φέρεται να επέκρινε –σε ανεπίσημη παρέμβασή του– την πρόταση του προέδρου του κόμματος για εσωκομματικό δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή, λέγοντας: «Πόσα δημοψηφίσματα θα κάνουμε πια, κάναμε και πήραμε 62%».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα