Ραζβάν Λουτσέσκου: Νίκη και ηρεμία

Άλλον ΠΑΟΚ είδαν οι φίλοι του στον αγώνα με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Η παράταξη ήταν διαφορετική, οι επιλογές των παικτών ιδιόρρυθμη και το αποτέλεσμα πρωτοφανές. Οι δε ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σε αυτό το ματς αφιέρωσαν τη νίκη στον προπονητή τους, Ραζβάν Λουτσέσκου. Η ομάδα έδειξε μία σύμπνοια και μία κατανόηση της κατάστασης, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η ψυχολογία να είναι – επιτέλους – καλή.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει ακόμη κάτι σπουδαίο, καθώς σε 13 ματς πρωταθλήματος έχει μόνο δύο συνεχόμενες νίκες, κι αυτές στην Τούμπα με το ζόρι (1-0 τον Παναιτωλικό και τα Γιάννινα). Οπότε το 0-3 στην Ξάνθη από μόνο του δεν αποτελεί γεγονός για πανηγυρισμούς. Ωστόσο, υπάρχει μία πεποίθηση πως κάτι άλλαξε. Το σίγουρο είναι πως αυτό που δεν άλλαξε είναι η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του Ραζβάν Λουτσέσκου, που μάλλον ανανεώθηκε, παρά αμφισβητήθηκε!

Σταθμός το ματς με την ΑΕΚ

Μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. όπου οι «ασπρόμαυροι» ήταν πραγματικά αποκαρδιωτικοί, τα ρεπορτάζ στη Θεσσαλονίκη έγραφαν πως ο Λουτσέσκου βρίσκεται σε τρομερή δυσμένεια. Έλα που τότε, όμως, ήταν η ώρα της απόλυτης στήριξης. Ο Ρουμάνος τεχνικός αντί να στηθεί στον τοίχο, κλήθηκε από τον Ιβάν Σαββίδη ο οποίος του ζήτησε πλήρη αναφορά για τον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Τότε ήταν που ο Λουτσέσκου του να… αποκάλυψε όλα.

Του είπε πως ο Πρίγιοβιτς δεν τρέχει καθόλου και απλά περιμένει την μπάλα για να σκοράρει, πως αυτό παγιδεύει και τον Ελ Καντουρί, ο οποίος δεν μπορεί να γίνει δημιουργικός, πως ο Ζαμπράνο δεν ανταποκρίνεται και είναι απείθαρχος και πως ο Λέοβατς δεν παίζει καθόλου, έχει το μυαλό του αλλού. Του είπε, τέλος, πως ο Ρέι δεν έχει κάνει ούτε μία σημαντική απόκρουση και πως το κενό στα αριστερά τον υποχρεώνει να βάζει εκεί τον Βιεϊρίνια και τέλος ότι ο Μακ δεν αποδίδει.

Ο Λουτσέσκου σχεδόν… ξαλάφρωσε μετά την απολογία του στον Σαββίδη, ο οποίος του έδωσε το «οκ» να χρησιμοποιήσει όποιον θέλει από το ρόστερ και όχι μόνο τα ακριβοπληρωμένα συμβόλαια.  Καθόλου, τυχαίο, λοιπόν που στα τελευταία ματς έπαιξαν ο Πασχαλάκης, ο Λημνιός και ο Κουλούρης. Και Έλληνες και νέοι και ορεξάτοι, αλλά και ικανοί – όπως αποδείχθηκε – να φορέσουν τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο Ρουμάνος τεχνικός αφού στηρίχθηκε από τη διοίκηση και έκανε τολμηρές παρεμβάσεις στην ενδεκάδα, είδε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να σπεύδουν να τον αγκαλιάσουν μετά το πρώτο γκολ στην Ξάνθη, αφού κι αυτοί κατάλαβαν πως ανήκουν σε έναν οργανισμό που αυτή τη στιγμή στηρίζει τον προπονητή!

Ζητούμενο η συνέχεια στα καλά αποτελέσματα

Η στήριξη, φυσικά, έχει και τα όριά της. Ο ΠΑΟΚ παίζει με τον Παναθηναϊκό στη γεμάτη Τούμπα και μετά ταξιδεύει στα Χανιά για να αντιμετωπίσει τον ουραγό και αδύναμο Πλατανιά, ενώ βατό είναι το πρόγραμμα και στη συνέχεια. Υπάρχει ανάγκη συγκομιδής βαθμών. Βέβαια, σε ένα πρωτάθλημα με πολλές απώλειες βαθμών και τον Δικέφαλο μόλις ένα δίποντο μακριά από την κορυφή , δεν είναι εύκολο να διώξεις έναν προπονητή που σε κρατά τόσο ψηλά, ακόμη κι αν έρχονται κάποιες γκέλες. Και επειδή ο Ιβάν Σαββίδης είναι αψυχολόγητος κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι ο Λουτσέσκου θα στηρίζεται εσαεί…

Το ποσοστό στήριξης προς το πρόσωπό του θα φανεί το Γενάρη στη μετεγγραφική περίοδο. Ο Ρουμάνος – όπως σας αποκαλύψαμε στο προηγούμενο φύλλο – έχει ζητήσει σέντερ φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του Πρίγιοβιτς. Τι  χρήματα μπορεί να δώσει άραγε ο ΠΑΟΚ για επιθετικό μέσα στον Ιανουάριο και κατά πόσο ευσταθούν οι φήμες για Μπεργκ που είναι ο ευσεβής πόθος του Σαββίδη;

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα