Ρεκόρ επιβατών στο λιμάνι κρουαζιέρας του ΟΛΠ

Ρεκόρ επιβατών στο λιμάνι κρουαζιέρας του ΟΛΠ στο οποίο κατέπλευσαν 12 κρουαζιερόπλοια σε δύο μέρες (27 και 28 Αυγούστου 2014) με 39.526 αφιξοαναχωρήσεις.

Ανάμεσα τους κατέπλευσαν τα νεότευκτα τρίτης γενιάς (πάνω από 300 μ.) “REGAL PRINCESS” (330 μ.), “MSC FANTASIA” (330 μ.), “CELEBRITY SILHOUETTE” (317 μ.), το πανέμορφο ιστιοφόρο “SEA CLOUD” (109 μ.) αλλά και η πολυτελής θαλαμηγός “TOPAZ” που φέρεται να ανήκει στον σεΐχη Mansour Bin Zayed Al Nahyan, ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Σίτυ.

Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. ενέκρινε τη διεξαγωγή δημόσιου διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού για την επισκευή και συντήρηση της μεγάλης πλωτής δεξαμενής του Περάματος (15.000 τόνων) στο πλαίσιο της πενταετούς επιθεώρησής της, βάσει της υποχρέωσής του για τη στήριξη της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και της ΝΕΖ Περάματος.

Ο προϋπολογισμός της δαπάνης ανέρχεται σε 1.866.500 Ευρώ πλέον ΦΠΑ, ήτοι συνολικής δαπάνης 2.295.795 Ευρώ.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. ενέκρινε τη διενέργεια δημόσιου διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου παροχής υπηρεσιών στελέχωσης και λειτουργίας των μηχανημάτων ελέγχου ασφάλειας στους χώρους των Επιβατών Σταθμών Εξωτερικού (κρουαζιέρας) σε εξειδικευμένη Ιδιωτική Επιχείρηση. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 907.200 Ευρώ πλέον ΦΠΑ και η διάρκεια της Σύμβασης θα είναι δυο έτη.

Όπως είναι γνωστό από το 2012, οι έλεγχοι στους χώρους των επιβατικών σταθμών κρουαζιέρας διεξάγονται από στελέχη εξειδικευμένων εταιριών, όπως γίνεται και στα αεροδρόμια, και όχι πλέον από υπαλλήλους του ΟΛΠ και του Λ.Σ. Οι έλεγχοι διενεργούνται με υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα ιδιοκτησίας ΟΛΠ στους 2 Διεθνείς Σταθμούς Διακίνησης (“Μιαούλης” και “Θεμιστοκλής”).

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα