Ρολά κατεβάζει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στα μέσα Δεκέμβρη

Ρολά κατεβάζει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στα μέσα Δεκέμβρη αφού ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ προκήρυξαν γενικές απεργίες. 

Πιο συγκεκριμένα, εικοσιτετράωρη απεργία στις 13 ή 14 Δεκεμβρίου αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς εταίρους για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό, όπως αναφέρει, καθώς και για την κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη, για την αξιολόγηση, τη μείωση του αφορολογήτου, κ.α. Και τρίωρη παναττική στάση εργασίας αύριο, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονται στο Δημόσιο.

Επίσης, αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε νομικές ενέργειες υπέρ των συναδέλφων -που συμμετείχαν στην απεργία-αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και των ομοσπονδιών και έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις τους για την κάλυψη θέσεων προϊσταμένων- με τους νομικούς που είχαν κάνει τις αντίστοιχες γνωμοδοτήσεις. Τέλος, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να διαθέσει 5.000€ υπέρ των πλημμυροπαθών της Μάνδρας.

Υπενθυμίζουμε ότι και η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας για τις 14 Δεκεμβρίου με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, εξαιτίας -όπως υποστηρίζει- την «αδιέξοδη και ανάλγητη πολιτική» της κυβέρνησης, που «στραγγαλίζει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Επίσης, η ΓΣΕΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση πανεθνικής δράσης σε συντονισμό με επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας το αμέσως προσεχές διάστημα.

Οι παραπάνω αποφάσεις της ΓΣΕΕ προήλθαν έπεται από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, με τη συμμετοχή ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων καθώς και εκπροσώπων επαγγελματοβιοτεχνών, εμπόρων και επιστημονικών φορέων, προκειμένου η ΓΣΕΕ να καθορίσει την περαιτέρω δράση της Συνομοσπονδίας αλλά και για να συντονίσει τον αγώνα στο πλαίσιο μιας κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στην πολιτική των μνημονίων.

Όπως υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ, η «αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική» συνεχίζεται και αποτυπώνεται και στον νέο προϋπολογισμό, «έναν προϋπολογισμό κοινωνικής ισοπέδωσης και ανακύκλωσης της ύφεσης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα