Ρόμπιν Φαν Πέρσι: «Κανείς δεν συγκρίνεται με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον»

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι κατέκτησε με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το τελευταίο πρωτάθλημα των «μπέμπηδων» το 2013 και είχε την τύχη να δουλέψει έστω και για ένα χρόνο με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, κι ενώ προερχόταν από μία οκταετία στην Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ.

Ένας χρόνος με τον μεγάλο Σερ Άλεξ, όμως, ήταν αρκετός για να καταλάβει πόσο μεγάλος και ασύγκριτος προπονητής ήταν ο Σκωτσέζος. Διαβάστε τα χαρακτηριστικά  λόγια του Ολλανδού μπόμπερ για τον κορυφαίο μάνατζερ που έχει κάτσει ποτέ στους βρετανικούς πάγκους:

«Θυμάμαι εκείνη τη χρονιά βρεθήκαμε 26 φορές πίσω στο σκορ! Είχαμε, ωστόσο, απίστευτα ψυχικά αποθέματα. Ο Φέργκι πάντα σε υποχρέωνε τα βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό. Μερικές φορές μας πλησίαζε στην ανάπαυλα και μας έλεγε ‘Αγόρια, από πού να ξεκινήσω; Παίζετε βαρετά! Είμαι 72 ετών, δεν μπορώ να βλέπω τέτοια μπάλα. Ενθουσιάστε με! Δοκιμάστε μία 40άρα μπαλιά! Δοκιμάστε μία ντρίμπλα. Δε με νοιάζει αν δεν πετύχει. Θέλω να κάθομαι στην άκρη του πάγκο μου με αγωνία. Σας παρακαλώ, ενθουσιάστε με. Και παίξτε λίγο πιο γρήγορα σας παρακαλώ!’ Ήταν μία ιδιοφυία!»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα