Σάλος με τη δήλωση Σπαλιάρα: “Πιο τυχεροί από εμάς οι λαθρομετανάστες”

Η σοκαριστική εξομολόγηση του Γιάννη Σπαλιάρα, ξάφνιασε δυσάρεστα το τηλεοπτικό κοινό, που τον άκουσε να μιλάει στην εκπομπή “Πανόραμα” για την εμπειρία του στο Survivor.

Μιλώντας στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη και στην προσπάθειά του να δώσει έμφαση σε όλα όσα πέρασε εκείνος και οι συμπαίκτες του στο παιχνίδι επιβίωσης, είπε μία τεράστια υπερβολή που προκάλεσε σάλο. Ο παρουσιαστής σχολίασε: “Σκεφτόμουν ότι οι λαθρομετανάστες είναι πιο τυχεροί σε σχέση με μας κι αυτό που ζούσαμε. Ήμασταν χωρίς στέγη, κάποια στιγμή ήμουν συνέχεια βρεγμένος, ένιωθα ότι ανεβάζω πυρετό και δεν είχαμε να φάμε τίποτα εκτός από μία καρύδα. Ήταν μια κατάσταση σοκαριστική, ένα χάος”.

Όπως ήταν φυσικό, η δήλωσή του αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς συνέκρινε τους παίκτες ενός ριάλιτι που πήγαν με σκοπό το τρόπαιο σε μία παραδεισένια τοποθεσία, με την θέληση τους, με ανθρώπους που υποχρεώνονται να αφήσουν τις πατρίδες τους αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Η έλλειψη φαγητού του δημιούργησε πολλά προβλήματα όπως είπε και εξήγησε πως πολλές φορές ένιωθε τόσο αδύναμος που δεν έβλεπε καλά, δεν άκουγε και πολλές φορές σκεφτόταν να κάνει πέντε βήματα.

«Το θέμα του φαγητού με απασχολούσε και ήταν αυτό που με δυσκόλεψε. Η εικόνα μου ήταν τρομακτική. Νομίζω ότι αν είχα καθρέφτη μπροστά μου ή άμα έβλεπα τα πλάνα, μπορεί να είχα αποχωρήσει οικειοθελώς. Το καταλάβαινα ότι είχα αδυνατίσει πολύ και μου το λέγανε και οι συμπαίκτες μου. Στο πάρτι της ένωσης που μας έδωσαν ρούχα μετά από τρεις μήνες, μου έφεραν ένα παντελόνι, το οποίο μόλις το είδα είπα “που θα μπω εγώ εδώ μέσα;”, σχολίασε ο Γιάννης Σπαλιάρας και συνέχισε:

“Μου φάνηκε ότι δεν χωράει ούτε το ένα μου πόδι και όταν το έβαλα μου ήταν μεγάλο. Εκεί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Απέφυγα να ανέβω σε ζυγαριά, αλλά υπολογίζω ότι έχασα περίπου 20 κιλά. Εγώ και η Ειρήνη Παπαδοπούλου ήμασταν στεγνοί, δεν είχαμε λίπος να κάψουμε, με αποτέλεσμα από την πρώτη μέρα να καίμε μυϊκό ιστό. Υπήρχαν στιγμές που δεν έβλεπα καλά, τα μάτια μου θόλωναν.

Ειδικά στο συμβούλιο κοίταγα τον Σάκη και δεν τον έβλεπα καλά. Υπήρχαν στιγμές που δεν άκουγα καλά. Θυμάμαι ότι και ο Ντάνος πολλές φορές του μιλούσα, όταν πεινάγαμε και δεν με άκουγε. Σαν γέροι ήμασταν. Υπήρχαν φορές που δεν μπορούσα να κοιμηθώ από τους πόνους που είχα στην κοιλιά από την πείνα. Πεινούσα τόσο πολύ που πόναγα. Αν ήξερα ότι ήταν έτσι, μάλλον δεν θα πήγαινα”.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως ουδέποτε έφαγαν επιπλέον φαγητό ούτε οι “Διάσημοι”, ούτε οι “Μαχητές”: “Εγώ έλεγα ότι “εντάξει, celebrities είμαστε, επώνυμοι είμαστε, κάτι θα μας δίνουν στα κρυφά για να κρατιόμαστε”. Αυτό το κάτι στα κρυφά δεν υπήρχε. Μαχητές και Διάσημοι τρώγαμε τα ίδια και το φαγητό ήταν ελάχιστο. Υπήρχα στιγμές που ήθελα να σηκωθώ και να περπατήσω πέντε μέτρα και το σκεφτόμουν αν θα τα καταφέρω από τη ζάλη, αν θα φτάσω ή αν θα πέσω κάτω».

Όσον αφορά τους παίκτες των “Διασήμων” και ποιους γνώριζε πριν μπει στο παιχνίδι, σχολίασε: “Τα περισσότερα παιδιά τα ήξερα. Νομίζω είμαι αυτός που ήξερε τους περισσότερους. την Ευρυδίκη Βαλαβάνη δεν ήξερα προσωπικά, ούτε σαν όνομα. Τα άλλα παιδιά τα ήξερα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα