“Σάπισε η κυβέρνηση – Tυχοδιώκτης ο Τσίπρας”

Την επιθυμία του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ενώ επιτέθηκε εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τα όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup.

«Στο Eurogroup ο Αλέξης Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα. Πέρασε κάτω από τον πήχη που ο ίδιος έθεσε» είπε και χαρακτήρισε «τυχοδιώκτη» τον πρωθυπουργό ο οποίος όπως είπε θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας.

Παράλληλα υποστήριξε ότι την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στοίχισε στον ελληνικό λαό 21 δισ. ευρώ.

«Χαρακτηρίζουν τα μέτρα που οι ίδιοι ψήφισαν ως άδικα και αντισυνταγματικά. Και τολμούν να παραμένουν στη θέση τους» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης

«Η απόσταση μεταξύ του απομονωμένου κ. Τσίπρα και της κοινωνίας μεγαλώνει περισσότερο κάθε μέρα» τόνισε. «Ο Μανώλης Γλέζος έχει πει: ‘‘Ζητώ συγγνώμη από τον λαό που εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα’’.Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Αλέκος Αλαβάνος, όλοι του γύρισαν την πλάτη» σχολίασε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε δε ότι «δεν συμφωνώ με την στρατηγική του ώριμου φρούτου». «Το φρούτο έχει ήδη σαπίσει. Και στη σήψη του δεν πρέπει να παρασύρει τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η ΝΔ κατάφερε τη μεγαλύτερη δημοσκοπική άνοδο των τελευταίων ετών. «Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες έχουν αυξημένες προσδοκίες από μας» υπογράμμισε.

Παράλληλα, έκανε έμμεση αναφορά και στις θέσεις του Γιώργου Κυρίτση επαναλαμβάνοντας ότι «όλοι οι Έλληνες, είτε ψήφισαν ΝΑΙ είτε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, έχουν γονατίσει από τα μέτρα Τσίπρα.»

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι εταίροι γίνονται δυστυχώς πιο απαιτητικοί λόγω της αναξιοπιστίας Τσίπρα, και ότι ο δημοσιονομικός κόφτης είναι το τίμημα αυτής της έλλειψης εμπιστοσύνης.

«Απέναντι στην Ελλάδα της αξιοκρατίας, η Κυβέρνηση αντιπαρατάσσει τη νομιμοποίηση των πλαστών πτυχίων» παρατήρησε, ενώ όπως τόνισε η ΝΔ επιμένει στην καθολική εφαρμογή του εγγυημένου εισοδήματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε ότι οι οικονομικοί στόχοι που έχει θέσει το κόμμα για 4% ανάπτυξη ετησίως και 120.000 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο είναι απολύτως εφικτοί. «Το δικό μας σχέδιο θα σπάσει τον φαύλο κύκλο της στασιμοχρεοκοπίας που ζούμε σήμερα» υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα