Σέντρα κεκλεισμένων των θυρών!

«Απόφαση της κυβέρνησης είναι να διεξαχθούν αγώνες την Κυριακή, κεκλεισμένων των θυρών με ορίζοντα δύο εβδομάδων», δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής μετά το τέλος της συζήτησης με τον Γιώργο Μποροβήλο, Γιώργο Γκιρτζίκη και Σπύρο Καλογιάννη, προσθέτοντας ότι οι αγώνες Κυπέλλου θα διεξαχθούν κανονικά με κόσμο.

«Είχαμε σήμερα μια μακρά συζήτηση με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών και είμαι σε θέση να σας πω ότι από αύριο υπάρχει ένας κωδικός χάρτης που έχουμε συμφωνήσει για την αντιμετώπιση και την πάταξη της βίας. Ελπίζω αυτός ο κωδικός χάρτης να τηρηθεί σημείο προς σημείο», ανέφερε αρχικά.

«Τέθηκε ζήτημα για το τι θα γίνει και ποια θα είναι η απόφαση σχετικά με τους αγώνες της Κυριακής. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι πως οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών κι αυτή την απόφαση θα την επανεξετάσουμε για την επόμενη Κυριακή», συμπλήρωσε.

«Ο κωδικός χάρτης περιλαμβάνει μέτρα για την πάταξη της βίας τα οποία θα ληφθούν αλλά από αύριο (5/3) κι άλλα τη νέα χρονιά, καθώς χρειάζεται αλλαγή στον πειθαρχικό κώδικα».

«Τα άμεσα μέτρα που συμφωνήσαμε θα είναι σε πολλές περιπτώσεις. Η άμεση διακοπή όλων των ποδοσφαιρικών αγώνων σε περίπτωση που σημειωθούν βιαιότητες στα γήπεδα θα είναι τα χρηματικά πρόστιμα τα οποία θα επιβάλλονται και η αφαίρεση των βαθμών, για τα δυο όμως τελευταία θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα των διοργανωτριών αρχών».

«Στα σχέδια τα οποία θα υλοποιηθούν τη νέα χρονιά, όπως σας έχω πει θα είναι το ηλεκτρονικό εισιτήριο και ο έλεγχος των αγωνιστικών χώρων. Ένα μέτρο το οποίοι θα συμβάλλει αποφασιστικότητα της πάταξης της βίας και της φοροδιαφυγής. θέλω να τονίσω πως κανένας αγώνας δεν πρόκειται να γίνει σε γήπεδο στο οποίο δεν υπάρχουν αυτά τα μέσα».

«Ελπίζουμε αυτά τα μέτρα που αποφασίσαμε και που σας περιέγραψα όπως επίσης για παράδειγμα τι γίνεται στα γήπεδα με τις αναρτήσεις πανό κλπ, να συνειδητοποιήσουν οι φίλαθλοι πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα εφαρμόσει. Ελπίζω κι εύχομαι όλοι να καταλάβουν πως προχωράμε με σοβαρότητα και σύνεση αλλά κυρίως με αποφασιστικότητα. Αυτό ελπίζω για άλλη μια φορά να το συνειδητοποιήσουν οι πάντες».

Για τους αγώνες του Κυπέλλου: «Για τους αγώνες του κυπέλλου δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση για οποιαδήποτε απαγόρευση όμως θα ισχύσουν ό,τι συμφωνήσαμε απόψε. Να περιμένετε λοιπόν τις οδηγίες από την ΕΠΟ που είναι η διοργανώτρια αρχή, οδηγίες που θα λάβουν οι διαιτητές προς αυτήν την κατεύθυνση για το κύπελλο. Θα υπάρξει συνάντηση με τα υπουργεία έτσι ώστε να διεξαχθούν με ομαλές συνθήκες».

Για τα άλλα αθλήματα: «Θα μείνουμε σε αυτά που είπαμε απόψε».

«Θέλουμε να ξέρει ο πατέρας πως το παιδί του που πάει γήπεδο θα γυρίσει κανονικά το βράδυ στο σπίτι και δεν θα το βρει ούτε σε κανένα νεκροτομείο, νοσοκομείο ή αυτόφωρο. Αυτό είναι η έγνοια της κυβέρνησης».

Τον λόγο πήρε πρώτα ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Γκιρτζίκης, ο οποίος δήλωσε το απίστευτο ότι κρατάει τη γνώμη του για να την πει εκεί που πρέπει», ανέφερε χαρακτηριστικά, χωρίς να δεχτεί να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Ενώ για τα επεισόδια δήλωσε ότι ενημερώθηκε από τις εφημερίδες και το τι λένε οι δημοσιογράφοι, αποφεύγοντας να πει το οτιδήποτε άλλο.

Μποροβήλος: «Κατάλληλες εντολές στους διαιτητές για να διακόπτεται ο αγώνας»

«Έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση. Αυτό που πρέπει να κρατήσετε είναι ότι υπάρχουν άμεσα μέτρα, τροποποίηση των κανονισμών εκεί που πρέπει, ώστε το νέο πρωτάθλημα να γίνει με πιο αυστηρά μέτρα, όσον αφορά το κομμάτι της βίας», ανέφερε αρχικά.

«Θέλω να προσθέσω επίσης κι απευθύνομαι στον κόσμο που αγαπά τις ομάδες του, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Θα δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες στους διαιτητές και θα έχουμε διακοπή στον αγώνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Καλώ λοιπόν τους φιλάθλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί σιγά-σιγά αυτά τα μέτρα θα έχουν μεγάλες συνέπειες στις ομάδες κι έτσι πρέπει έτσι ώστε να ταρακουνηθεί το σύστημα ώστε να έχουμε πιο ασφαλή γήπεδα», συμπλήρωσε.

«Είπαμε πως όταν έχουμε φωτοβολίδες οι οποίες θα μπορέσουν να προκαλέσουν τραυματισμούς ή είσοδο του κόσμου, ο διαιτητής θα φεύγει από το γήπεδο».

«Σε γενικές γραμμές δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε με τον υφυπουργό. Εμείς το ίδιο θέλουμε, πάνω σε αυτό θα εργαστούμε. Δεν τελειώνουν όλα σε μία σύσκεψη. Θέλει πολλή δουλειά, αυτό θα κάνουμε και το ευχάριστο είναι πως ο υφυπουργός είναι ανοιχτός για συνεχή συνεργασία έτσι ώστε να έχουμε μία καλή χρονιά».

«Ο υφυπουργός προβληματίζεται όσον αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Τα καλύτερα δυνατά δηλαδή, ώστε τις τελευταίες αγωνιστικές, που το πρωτάθλημα είναι πιο επικίνδυνο, να είναι ασφαλής ο κόσμος γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Για τις συναντήσεις με τους παράγοντες: «Μόνο καλό νομίζω μπορούν να κάνουν αυτές οι συναντήσεις και πιστεύω θα συνεχίσουν. Ο υφυπουργός είναι προς αυτήν την κατεύθυνση και από και πέρα θα γίνουν συναντήσεις ώστε να γίνουν τα πάντα ώστε να εκτονωθούν τα προβλήματα κι όσα αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Καλογιάννης: «Αν αγαπά την ομάδα ο κόσμος, ας συμμορφωθεί»

«Έγινε με τον υφυπουργό μία συνάντηση γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αύριο (5/3) θα ανακοινώσει η ΕΠΟ τα μέτρα που έπρεπε να υπάρξουν από… χθες. Από και πέρα πρέπει να δούμε τι ακριβώς θα ανακοινώσει η Ομοσπονδία», ανέφερε αρχικά.

«Εγώ αυτό που μπορώ να κάνω είναι να δώσω μία συμβουλή. Αν αγαπά ο κόσμος τις ομάδες του, πρέπει να συμμορφωθεί ειδάλλως δεν πρόκειται να ξαναδούμε πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Τα μέτρα που θα παρθούν είναι τέτοια που θα κάνουν τον κόσμο να καταλάβει πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα», συμπλήρωσε.

«Πιστεύω ότι και οι παράγοντες έχουν καταλάβει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο και ήδη έχουν γίνει συζητήσεις με τον υφυπουργό, είναι δικό του θέμα πλέον και είμαι σίγουρος πως από εδώ και πέρα θα έχουμε βελτίωση όσον αφορά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Τα μέτρα που θα δώσει ο πρόεδρος της ΕΠΟ αύριο θα πρέπει να κάνουν τον κόσμο να καταλάβει πως εάν δεν τα ακολουθήσει, θα υπάρξουν προβλήματα στις ομάδες τους. Τα μέτρα υπάρχουν, αλλά θα πρέπει να εφαρμοστούν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα