Σήμερα η ετυμηγορία για τους 6 του Βελβεντού

Σήμερα αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου για τους έξι νεαρούς που κατηγορούνται για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Στην εισήγησή του ο εισαγγελέα της έδρας, Γρηγόρης Πεπόνης, πρότεινε να μην κριθούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και δη στην «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», όπως τους αποδίδει το κατηγορητήριο. Κατά την εκτίμηση του εισαγγελέα δεν αποδείχθηκε εμπλοκή τους με τους «Πυρήνες».

Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την αναγνώριση από το δικαστήριο ελαφρυντικών για τους κατηγορουμένους, όπως αυτό της μετεφηβικής ηλικίας, ενώ επεσήμανε επικαλούμενος καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, ότι οι δράστες των ληστειών δεν επέδειξαν καμία σκληρότητα και δεν κινδύνευσε ανθρώπινη ζωή. Κατά την εισαγγελική κρίση η παράνομη δράση των έξι νεαρών στο Βελβεντό, με τη διπλή ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα και στα ΕΛΤΑ τον Φεβρουάριο του 2013, δεν προέκυψε να εντάσσεται στο άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα, περί εγκλημάτων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ειδικότερα οι έξι νεαροί κατηγορούμενοι, Α. Μπουρζούκος, Α. Ντάλιος, Δ. Πολίτης, Φ. Χαρίσης, Γ. Μιχαηλίδης και Ν. Ρωμανός είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες:
# Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με βάση τις διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου (187Α), ληστεία από κοινού και κατά συρροή, αρπαγή από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, αντίσταση κατά της αρχής από άτομα που οπλοφορούν, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και απλή σωματική βλάβη.

Πάντως, μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση, έχουν υποστηρίξει ότι οι συγκεκριμένοι έξι κατηγορούμενοι δεν ήταν μέλη της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα