Σαλάχ: Ένας δαιμονισμένος Αιγύπτιος

Ξέραμε ότι είναι ταχύτατος. Όταν αγωνιζόταν στην Τσέλσι και στη Ρόμα άπαντες έλεγαν πως αν αυτός ο ποδοσφαιριστής μάθει να έχει καλά τελειώματα θα περάσει σε άλλο επίπεδο. Και φαίνεται πως αυτό συνέβη γρηγορότερα του αναμενόμενου. Άλλοι ταχύτατοι παίκτες δεν μαθαίνουν ποτέ να σουτάρουν και μένουν πάντα στο ίδιο «ράφι». Ετούτος, όμως, έμαθε και μάλιστα γρήγορα!

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ κλέβει την παράσταση φέτος στην Premier League. Ο Αιγύπτιος εξτρέμ της Λίβερπουλ έχει δώδεκα γκολ, συνολικά 17 σε όλες τις διοργανώσεις. Σέντερ φορ δεν είναι, αλλά οι επιδόσεις του θυμίζουν στράικερ ολκής. Τα 12 τέρματα έχουν σημειωθεί σε 43 τελικές προσπάθειες . Κι από αυτές τις 43 οι 30 έχουν βρει στόχο! Όταν ο Αγουέρο έχει 59% ποσοστό ακρίβειας (σουτ ενός στόχου) και ο Κέιν 52%, ο 25χρονος Σαλάχ έχει ποσοστό της τάξης του 70%. Και όλα σχεδόν τα σουτ του έρχονται μετά από κούρσα με την μπάλα, τουλάχιστον 10-15 μέτρων!

Είναι ίσως ο πιο εύστοχος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών στην Premier League και δεν είναι τυχαία πρώτος σκόρερ αυτή τη στιγμή στο αγγλικό πρωτάθλημα. Ο συνδυασμός ταχύτητας και ευστοχίας σκοτώνει κι αν έπαιζε σε πιο… σοβαρή ομάδα, θα την οδηγούσε στον τίτλο.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα καταφέρει στο Μουντιάλ με την Εθνική Αιγύπτου. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι διοργάνωση που ευνοεί τους γρήγορους ποδοσφαιριστές, καθώς η έλλειψη ομοιογένειας των εθνικών ομάδων και τα βαριά πόδια των αμυντικών (τέλος σεζόν γαρ) επιτρέπουν στους γοργοπόδαρους να φανούν λίγο παραπάνω.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα