Σαουδάραβες δράστες της επίθεσης στην Υεμένη

Σαουδάραβες ήταν στην πλειονότητά τους οι δράστες της επίθεσης εναντίον των εγκαταστάσεων του υπουργείου Άμυνας στην Σαναά που στοίχισε τη ζωή 56 ανθρώπων, όπως ανακοίνωσαν οι ερευνητικές αρχές της Υεμένης.

Σε προκαταρκτική έκθεση που δημοσιοποίησαν σήμερα τα επίσημα ΜΜΕ της χώρας, η διερευνητική επιτροπή επισημαίνει ότι «οι τρομοκράτες ήταν στην πλειοψηφία τους Σαουδάραβες που φορούσαν στολή παραλλαγής».

Η επιτροπή πρόσθεσε ότι καταμέτρησε τα πτώματα 12 δραστών στο τέλος της επίθεσης, που σημειώθηκε την Πέμπτη και προκάλεσε τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό 215 πολιτών και στρατιωτών.

Η ανώτατη επιτροπή ασφαλείας είχε κάνει λόγο την Πέμπτη για 52 νεκρούς και 167 τραυματίες, εκ των οποίων εννέα σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της, πέντε γιατροί, δύο Γερμανοί, δύο Βιετναμέζοι και μια Υεμενίτισσα, όπως και τρεις αλλοδαπές νοσηλεύτριες ήταν μεταξύ των νεκρών.

Η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQPA) που θεωρείται από τις ΗΠΑ η πλέον επικίνδυνη πτέρυγα του εξτρεμιστικού δικτύου, ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, τονίζοντας ότι στόχος της ήταν να πλήξει μια αίθουσα ελέγχου μη επανδρωμένων αεροσκαφών που επιχειρούν κατά των μαχητών της στην Υεμένη και αμερικανούς εμπειρογνώμονες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα