ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ: Όλα τα λεφτά το ματς Σλοβενία – Σκωτία!

ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΓΚΕΛΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΒΟΣΝΙΑ

Η Εθνική μας ομάδα ως γνωστόν πρέπει να νικήσει Κύπρο και Γιβραλτάρ, να φτάσει τους 19 βαθμούς και να ελπίζει σε γκέλα της Βοσνίας με αντίπαλο το Βέλγιο, προκειμένου να τερματίσει στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Δεν αρκεί, όμως, μόνο αυτό. Την ίδια ώρα, πρέπει σε έναν τουλάχιστον από τους υπόλοιπους οκτώ ομίλους, να υπάρξει δεύτερος με χειρότερη συγκομιδή από την Ελλάδα. Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, υπάρχουν αρκετές ελπίδες να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς στον έκτο όμιλο, η Σκωτία έχει μεν 17 βαθμούς, αλλά τελευταία αγωνιστική παίζει στην έδρα της Σλοβενίας και θέλει μόνο νίκη. Αν μείνει στο “Χ” φτάνει τους 18 πόντους και η Ελλάδα με δύο νίκες φτάνει τους 19. Η Σκωτία έχει κάνει δύο νίκες με τη Μάλτα και η Ελλάδα θα έχει κάνει δύο νίκες με το Γιβραλτάρ, οπότε αφαιρούνται έξι βαθμοί και από τις δύο ομάδες, άρα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μένει πιο ψηλά. Αν οι Σκωτσέζοι νικήσουν, όμως, την πατήσαμε! Το κακό είναι πως οι Σλοβένοι έχουν μηδαμινές ελπίδες πρόκρισης…

Ένα ματς ακόμη που μας απασχολεί είναι το Νορβηγία – Βόρεια Ιρλανδία που ζητάμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ήττα των φιλοξενούμενων για να μείνουν στους 19 βαθμούς ή έστω με ένα γκολ διαφορά. Αυτή τη στιγμή η Βόρειος Ιρλανδία έχει διαφορά τερμάτων +12, αλλά αν αφαιρεθούν τα επτά γκολ κατά του Σαν Μαρίνο είναι στο +5. Η Ελλάδα χωρίς να υπολογίζουμε το 1-4 επί του Γιβραλτάρ είναι στο +3. Άρα θέλουμε νίκη επί της Κύπρου με δύο γκολ διαφορά για να ελπίζουμε σε τυχόν ήττα της Βόρειας Ιρλανδίας στο Όσλο.

Στον πέμπτο όμιλο θεωρητικά ελπίζουμε να προσπεράσουμε τη συγκομιδή της Δανίας, αρκεί να χάσει στην έδρα της από τη Ρουμανία, κάτι που είναι δύσκολο. Στους υπόλοιπους ομίλους είναι νωρίς για υπολογισμούς γιατί βρίσκονται ακόμη στην 8η αγωνιστική. Στο β’ όμιλο η Πορτογαλία έχει ήδη 21 πόντους, άρα την ξεχνάμε, όπως και η Ιταλία έχει ήδη 19 πόντους στο έβδομο γκρουπ και δεν μπορούμε να την προσπεράσουμε!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα