“Σερβιτόρος της Τρόικα ο Τσίπρας”

Τα όσα είπε ο Τόμας Βίζερ σε συνέντευξή του για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν η μόνη  ελληνική κυβέρνηση που αγκάλιασε τα μνημόνια, σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Θέμα Fm.

«Κανονικό σερβιτόρο της Τρόικας» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι έγινε κανονικός σερβιτόρος της Τρόικας ο Τσίπρας. Η κυβέρνησή του υπέγραψε πράγματα που κανείς δεν έχει δεχθεί να υπογράψει», είπε χαρακτηριστικά.

«Το να έχεις τόσο καλά λόγια από τους Ευρωπαίους που βρήκαν έναν πρωθυπουργό να κάνει ό,τι του ζητάνε, δεν είναι έπαινος για τον Τσίπρα», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχολιάζοντας τα όσα αναφέρει η κυβέρνηση περί καθαρής εξόδου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, υπογράμμισε ότι: «Βασικά δεν υπάρχει έξοδος».

«Όταν υπάρχει ψηφισμένος νόμος που λέει ότι έως το 2023 κάθε προϋπολογισμός πρέπει να έχει την έγκριση των δανειστών τότε πώς να μιλάμε για έξοδο. Αυτό που θα γίνει από τον Αύγουστο είναι να μπορούμε να δανειζόμαστε από τις αγορές με ποσοστό υψηλότερο από αυτό με το οποίο δανειζόμαστε από την Τρόικα», είπε.

«Η ζημιά που προκαλεί η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα και μετά τη θητεία της», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Όσον αφορά στις απειλές μέλους του Ρουβίκωνα ενόψει του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, στην Αθήνα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση λέει ότι δεν μπορεί να ελέγξει τι γίνεται στην Αθήνα. Η κυβέρνηση λέει ότι μπορεί να βγαίνει ο Ρουβίκωνας τον οποίο χαϊδεύει και να μην μπορεί να τον ελέγξει».

«Η κυβέρνηση τι κάνει; Τον κοιτάει; Και είναι μια κυβέρνηση που υποτίθεται ότι προστατεύει τα δημοκρατικά μας δικαιώματα;» σημείωσε.

Κατά τον ίδιο, «δεν υπάρχει καμία τεράστια διεθνής πίεση για το Σκοπιανό να τα βρούμε μέχρι τον Ιούνιο», ενώ έκανε λόγο για «προσωπική ατζέντα του Τσίπρα, καθώς κατά τη γνώμη μου» -όπως είπε- «το έκανε για δικούς του λόγους, για να προκαλέσει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα