Σε Αθήνα και Βρυξέλλες «ταξίδεψε» η Αστυπάλαια

Σε Αθήνα και Βρυξέλλες «ταξίδεψε» πρόσφατα η Αστυπάλαια μέσω των δράσεων για την τουριστική προβολή του νησιού.

Πρώτος σταθμός της «περιοδείας» ήταν η πρωτεύουσα του Βελγίου και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου στις 6 Δεκεμβρίου η αποστολή του νησιωτικού δήμου υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους της σχετικής εκδήλωσης με τα κάλαντα της Αστυπάλαιας, με τοπικούς χορούς αλλά και με αντιπροσωπευτικά εδέσματα.

Η πρωτοβουλία ανήκει στους ευρωβουλευτές Δημήτρη Παπαδημούλη, που είναι και αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, και Στέλιο Κούλογλου, οι οποίοι συνεργάστηκαν με το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο, προκειμένου να προβληθούν εκτός συνόρων χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα έθιμα της Ελλάδας.

Ο δήμος Αστυπάλαιας ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση και με επικεφαλής την αντιδήμαρχο Τουρισμού, Μαρία Καμπούρη, βρέθηκε στη βελγική πρωτεύουσα όπου, παράλληλα, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει προγραμματισμένες  επαγγελματικές επαφές για την προβολή  του νησιού.

Με επαγγελματικές συναντήσεις ολοκληρώθηκε και η συμμετοχή του δήμου στην έκθεση GREEK TOURISM EXPO από 8 έως 10 Δεκεμβρίου στο METROPOLITAN EXPO του αεροδρομίου  «Ελ. Βενιζέλος».

Πλαισιώνοντας το περίπτερο  της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι εκπρόσωποι του δήμου, πέρα από τη διανομή του υλικού προβολής στους επισκέπτες, πραγματοποίησαν σειρά διμερών συναντήσεων με επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου από αγορές του εξωτερικού που, κατά κοινή ομολογία κρίθηκαν ως εποικοδομητικές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα