Σε δίκη για απάτη και η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής

Μετά την καθαίρεση της από την προεδρία της Βραζιλίας και την παραπομπή της Ντίλμα Ρούσεφ σε δίκη, έρχεται και η σειρά της πρώην προέδρου της Αργεντινή, Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ να συρθεί στο δικαστήριο κατηγορούμενη για απάτη εις βάρος του Δημοσίου.

Βάσει του κατηγορητηρίου θεωρεί ότι ευθύνεται για την πώληση αμερικανικών δολαρίων της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής σε χαμηλή τιμή, πριν από την αναμενόμενη υποτίμηση του αργεντίνικου πέσο.

Αποτέλεσμα ήταν να υποστούν απώλειες τα κρατικά ταμεία κατά 4,58 δισ. €.

«Διαθέτω την έγκριση του λαού, που μου την έδωσε δύο φορές στα 12 χρόνια σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις», είχε δηλώσει ενώπιον των υποστηρικτών της η Κριστίνα Φερνάντεζ, τον περασμένο Απρίλιο.

Δεν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, ενώ έχει δικαίωμα να εφεσιβάλει την απόφαση.

Με το ίδιο κατηγορητήριο παραπέμπονται ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Άξελ Κίτσιλοφ και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής Αλεχάντρο Βανόλι κι άλλοι 12 πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Η Κριστίνα Φερνάντες θεωρεί ότι υφίσταται πολιτική δίωξη μετά την κατάθεσή της στο δικαστήριο για την αγορά δολαρίων από την κεντρική τράπεζα της Αργεντινής ύψους 17 δισ. δολαρίων, μετά την παράδοση της εξουσίας στην κυβέρνηση του συντηρητικού Μαουρίσιο Μάκρι.

Να υπενθυμίσουμε ότι υπό δίωξη τελεί και η Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, ενώ η Βενεζουέλα καταρρέει υπό πετρελαϊκή κρίση… Τυχαία όλα αυτά; Δεν νομίζουμε…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα