Σε εξέλιξη παγκόσμια κυβερνοεπίθεση

Σοβαρότατοι φόβοι ότι είναι σε εξέλιξη παγκόσμια κυβερνοεπίθεση, διατυπώνονται από πολλές χώρες μετά τα κρούσματα που διαπιστώθηκαν στην Ουκρανία, τη Ρωσία και τη Δανία.

Η Ουκρανία είναι η χώρα που έχει δεχθεί την ισχυρότερη κυβερνοεπίθεση στην ιστορία της, σύμφωνα με τον Independent, ενώ ακολουθούν η Ρωσία και η Δανία.

Η ναυτιλιακή εταιρεία A.P. Moller-Maersk, με έδρα τη Δανία ανακοίνωσε ότι δέχτηκε κυβερνοεπίθεση με αποτέλεσμα να προκληθεί σημαντική βλάβη στα πληροφορικά της συστήματα.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η βλάβη προκλήθηκε από κυβερνοεπίθεση» είπε εκπρόσωπος της εταιρείας, αναφέροντας ότι έχουν πληγεί τα συστήματά της σε πολλές περιοχές.

Κυβερνοεπίθεση από άγνωστο ιό ανακοίνωσε και η κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας, ενώ η Rosneft, η μεγαλύτερη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία, έκανε επίσης γνωστό ότι οι διακομιστές της χτυπήθηκαν από κυβερνοεπίθεση ευρείας κλίμακας.

Η μεγαλύτερη διαφημιστική εταιρεία παγκοσμίως, η βρετανική WPP, ανακοίνωσε και αυτή ότι δέχθηκε κυβερνοεπίθεση, ενώ και στην Ισπανία ΜΜΕ μετέδωσαν ότι δέχθηκαν επιθέσεις  νομικές εταιρείες και εταιρείες τροφίμων.

Ήδη διατυπώνονται φόβοι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια επανάληψη της κυβερνοεπίθεσης με τον ιό wannacry, ο οποίος είχε επηρεάσει περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα