Σε καλό δρόμο το πλάνο για τους «14» στη Super League

Ένας από τους στόχους του Τάκη Αγραφιώτη όταν ανέλαβε την προεδρία της Super League ήταν να μειώσει τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν στην πρώτη κατηγορία και αντί να υπάρχουν 18 ή 16, να μειωθεί αυτός ο αριθμός στις 14.

Τελικά, αποχώρησε νωρίς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το πλάνο έχει πάει… περίπατο. Αντίθετα, ο Γιώργος Μποροβήλος που αποτέλεσε τον διάδοχό του, ήταν υπέρμαχος αυτής της ιδέας και για αυτό το λόγο προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να εφαρμόσει το σχέδιο που έχει στο μυαλό του για 14 ομάδες στην πρώτη κατηγορία.

Σύμφωνα, με σημερινό δημοσίευμα της Live Sport, ο πρόεδρος της Super League τον τελευταίο μήνα έχει συνεχείς επαφές με τους μεγαλομετόχους των περισσότερων ΠΑΕ και όπως λέει στους συνεργάτες χρειάζεται ακόμα μία ψήφο μεταξύ του ΔΣ της Λίγκας, ώστε να προχωρήσει το πλάνο.

Γιατί, όμως, θέλει οπωσδήποτε να μειωθούν οι ομάδες σε 14;

Ο λόγος είναι σαφώς τα έσοδα καθώς πλέον η διαίρεση για τη μοιρασιά τους θα γίνεται διά 14, αυτό θεωρητικά θα κάνει πιο ισχυρές τις ομάδες με αποτέλεσμα και το πρωτάθλημα να γίνεται πιο ανταγωνιστικό.

Σύμφωνη με την πρόθεση του Γιώργου Μποροβήλου είναι και η NOVA που επιθυμεί ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που φυσικά θα τονώσει και το ενδιαφέρον των φιλάθλων.  Μάλιστα, αν προχωρήσει και η άλλη σκέψη που θα κρίνεται ο πρωταθλητής μέσω της διαδικασίας των play-off, τότε αναμένεται το ενδιαφέρον να μένει ζωντανό μέχρι τον Μάιο, όταν και θα ολοκληρώνεται η σεζόν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα