Σε κλίμα έντασης η συζήτηζη της αγωγής Καμμένου κατά Γεωργιάδη

Εν μέσω αντεγκλήσεων συζητήθηκε την Πέμπτη ενώπιον του πολυμελούς πρωτοδικείου της Αθήνας η αγωγή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου κατά του υπουργού Yγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Η αντιδικεία των δυο πολιτικών αφορά καταγγελίες του Άδωνι Γεωργιάδη ότι το σκάφος με την ονομασία ILIATORAS OF LONDON ανήκει στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ και είναι δηλωμένο ως ιδιοκτησία off shore εταιρίας προκειμένου ο Πάνος Καμμένος να γλυτώνει φόρους.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. κατέθεσε αγωγή σε βάρος του υπουργού διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 670.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση. Και οι δυο πολιτικοί ήταν παρόντες στο δικαστήριο. Μάλιστα κάποια στιγμή προκλήθηκε ένταση μέσα στη δικαστική αίθουσα  όταν η σύζυγος του Πάνου Καμμένου, επιτέθηκε στον υπουργό λέοντας ότι το όνομα της γυναίκας του Ευγενίας Μανωλίδου κοσμεί τη λίστα Λαγκάρντ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την προστασία του δικαστηρίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε να καταθέσει ο ίδιος ως μάρτυρας, αλλά το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά του. Τελικά κατέθεσε σειρά εγγράφων καθώς και DVD που εμφανίζει τον Πάνο Καμμένο πάνω στο σκάφος υποστηρίζοντας ότι το σκάφος ανήκει σε off shore και ότι ως το 2009 δεν υπήρχε τίποτα που να πιστοποιεί ως ιδιοκτήτη τον πατέρα του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ.. Από την πλευρά του Πάνου Καμμένου ως μάρτυρας κατέθεσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Ιωάννης Γιαννέλης, ο οποίος υποστήριξε ότι το επίμαχο σκάφος ανήκει στον πατέρα του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Ηλία Καμμένο και δεν είναι ιδιοκτησίας off shore εταιρίας.

Μετά το πέρας της συζήτησης ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στα έγγραφα που υπέβαλε στο δικαστήριο είπε ότι αφορούν αποδεικτικά στοιχεία για το σκάφος της οικογένειας Καμμένου, “το οποίο ξεκίνησε τη δράση του μέσα από διαδοχικές off shore εταιρίες. Δυστυχώς το δικαστήριο έκρινε, όπως είχε το δικαίωμα, ότι εγω δεν έπρεπε να εξεταστώ για να απαντήσω σε όλα όσα έχω πει. Όλα όσα έχω πει ισχύουν και η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της”, είπε και πρόσθεσε “Η σύζυγος του κ. Πάνου Καμμένου ενέπλεξε τη σύζυγό μου σε άλλη μια συκοφαντία. όπως συνηθίζουν να κάνουν και δυστυχώς το δικαστήριο δεν με προστάτεψε”.

Ο Πάνος Καμμένος, από την πλευρά του σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για χαλκεία που είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης. “Τα χαλκεία της Συγγρού και του κ. Ψυχάρη είναι πια στη Δικαιοσύνη. Θα υπάρξουν αποφάσεις και θα πληρώσουν ακριβά αυτοί οι οποίοι συκοφαντούν” είπε χαρακτηριστικά.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα