Σε κοινή ρότα στη Βουλή

Οι διορθώσεις που επέφερε στον δικό του νόμο ο Νίκος Παππάς σε ό,τι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες αποτέλεσε το crash test για τις κοινοβουλευτικές ομάδες Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού σχετικά με το τι θα ισχύσεις μετά και τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο νέο πολιτικό φορέα και την κοινή πορεία μέχρι τις επόμενες εκλογές. Κι ως φαίνεται τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά.

Τόσο η ΔΗΣΥ, όσο και το Ποτάμι ζητούν με επιτακτικό τρόπο να κατατίθεται και πόθεν έσχες από τους υποψήφιους υπερθεματιστές προκειμένου να αποφευχθεί μια ακόμη υπόθεση «βοσκοτοπίων».

Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι από την στιγμή που ο κ. Παππάς φέρνει ακόμα 20 αλλαγές στο νόμο του γιατί δεν τις κάνει 22, δηλαδή να τεθεί ως προϋπόθεση η κατάθεση δήλωση περιουσιακής κατάστασης.  «Πρέπει οι συμμετέχοντες να καταθέτουν και μία εγγύηση καλής εφαρμογής, δεν είναι καλό αυτός που την υπογράφει να είναι αχυράνθρωπος», ήταν το δεύτερο αίτημά του.

Την ίδια ώρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς συντάχθηκε πλήρως με τον κ. Λοβέρδο, θέτοντας με τη σειρά του το ίδιο αίτημα στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής. «Είχα πει στον Ν.  Παππά ότι εμείς θα τοποθετηθούμε σε σχέση με την ψήφο μας σε συνάρτηση με τον έλεγχο του πόθεν έσχες προ της εξέλιξης του διαγωνισμού», τόνισε χαρακτηριστικά, με την προεδρεύουσα, Τ. Χριστοδουλοπούλου να κάνει τον συνήγορο της κυβέρνησης!

«Λέτε το ΕΣΡ δεν το σκέφτηκε αυτό; Όλα αυτά είναι προτάσεις του ΕΣΡ», είπε, ενώ ο Γ. Αμυράς υπενθύμισε ότι «ένας υποψήφιος είχε μέσα βοσκοτόπια και κατσίκια». «Η ψήφος μας θα είναι θετική αν λάβει υπόψη η κυβέρνηση αυτά τα δύο σημαντικά θέματα αλλιώς θα δηλώσουμε παρών», κατέληξε ο Γ. Αμυράς.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα