Σε κοσμοπολίτικο νησί θα κατέληγε η θαλαμηγός με τον 1,5 τόνο κάνναβης

Ανοίγουν τα στόματα μετά τον εντοπισμό από το Λιμενικό, ενάμιση τόνου κάνναβης σε σκάφος με σημαία Ιταλίας, ανοιχτά των Κυθήρων. Σύμφωνα με πληροφορίες το βαρύ φορτίο των ναρκωτικών θα κατέληγε σε γνωστό κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου.

Οι άνδρες του Λιμενικού, όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», είχαν την πληροφορία για την ύποπτη διέλευση, έθεσαν υπό στενή παρακολούθηση το σκάφος και το προσέγγισαν πάνοπλοι το μεσημέρι. Σε αυτό επέβαιναν ένας Αλβανός και ένας Ιταλός. Μετά από έρευνα βρέθηκε η τεράστια ποσότητα κάνναβης, ενώ συνελήφθησαν οι δύο επιβαίνοντες. Η αξία των ναρκωτικών, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ξεπερνά τα 10.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Ιταλία, σταμάτησε στην Αλβανία, όπου έγινε η φόρτωση των ναρκωτικών, και συνέχισε με προορισμό κάποιο από τα νησιά του Αιγαίου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ενδεχομένως οι συλληφθέντες να είναι μέλη κυκλώματος που διοχετεύει με κάνναβη από την Αλβανία ελληνικά νησιά, στα οποία υπάρχει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μεγάλη ζήτηση για ναρκωτικά.

Το Λιμενικό ρυμούλκησε το σκάφος στο λιμάνι της Νεάπολης Λακωνίας. Η έρευνα συνεχίζεται σε συνεργασία με τις Αρχές των δύο εμπλεκόμενων χωρών για να εξακριβωθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του σκάφους αλλά και για να εντοπιστούν τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος. Τα άτομα δηλαδή που βοήθησαν στη φόρτωση του φορτίου στην Αλβανία, τους «εγκεφάλους» της οργάνωσης και τα μέλη που ενδεχομένως υπάρχουν στην Ιταλία.

Τέλος, το πρωί της Κυριακής έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν κρυμμένα στο σκάφος ένα πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov, ένας γεμιστήρας και 20 σφαίρες των 7,62mm.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα