Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του Ηρακλή Κωστάρη

Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του Ηρακλή Κωστάρη, μετά από 26 ημέρες απεργίας πείνας. Από το περασμένο Σάββατο που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στον «Ευαγγελισμό» μετά από εντολή του εισαγγελέα της φυλακής, η υγεία του έχει επιδεινωθεί επικίνδυνα.

Ο Ηρακλής Κωστάρης που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για συμμετοχή στη 17Ν βρίσκεται εδώ και σχεδόν τέσσερις εβδομάδες σε απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή του έχουν κόψει τις εκπαιδευτικές άδειες που έπαιρνε επί 2,5 χρόνια για να φοιτά στα ΤΕΙ Πειραιά. Οι άδειες, τόσο οι τακτικές, όσο και οι εκπαιδευτικές, του κόπηκαν αμέσως μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος δεν επέστρεψε στη φυλακή μετά από άδεια και έκτοτε παραμένει καταζητούμενος.

Ο Κωστάρης σε παλαιότερη δήλωσή του είχε αποδοκιμάσει την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού λέγοντας: «Απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι δεν φορά παντελόνια. Θυσίασε πρώην συγκατηγορουμένους και εκατοντάδες φυλακισμένους με όσα προκάλεσε και προκαλεί η απόδρασή του».

Όπως αναφέρει στη διάγνωσή της η Όλγα Κοσμοπούλου, επιμελήτρια ‘Α ΕΣΥ, παθολόγος-λοιμωξιολόγος, μέλος Ε.Γ. ΟΕΝΓΕ και μέλος Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, που τον εξέτασε την περασμένη Παρασκευή, μετά από αίτημα της οικογένειάς του, ο Ηρ. Κωστάρης «εμφανίζει ανησυχητικές ενδείξεις από το καρδιαγγειακό, νευρικό, ενδοκρινικό και γαστρεντερικό σύστημα. Είναι προφανές ότι η συνέχιση από μέρους του της αποχής από τη σίτιση θα οδηγήσει σε καταστροφικές για την σωματική του ακεραιότητα συνέπειες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα