Σε ομαδικές παραιτήσεις καλεί τους Δημάρχους ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ομαδικές παραιτήσεις καλεί τους δημάρχους με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την εγκύκλιο Γρηγοράκου για το πλεονάζον προσωπικό και τη διαδημοτική κινητικότητα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους δημάρχους, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους να υποβάλλουν μαζικά τις παραιτήσεις τους και να βάλουν λουκέτο επ΄ αόριστον στους δήμους, ενώ κατηγορεί το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) ότι έχει συμπράξει με την κυβέρνηση για τη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, αποκαλεί τους αιρετούς «νεκροθάφτες» στην περίπτωση που δεν υλοποιήσουν την πρότασή του!

“Η μνημονιακή κυβέρνηση της κοινωνικής και εργασιακής ισοπέδωσης, της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού πλούτου της χώρας, της διάλυσης της Αυτοδιοίκησης και του ελάχιστου κοινωνικού κράτους, επιζητεί την ολοκλήρωση του θεάρεστου έργου της. Αφού απαίτησε την αναγκαστική καταγραφή δομών και προσωπικού της Αυτοδιοίκησης για αξιολόγηση, δηλαδή απολύσεις σε αγαστή συνεργασία με την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, προχωρεί τώρα αιφνιδιαστικά και εν όψει εορτών στο σύνηθες και απεχθές έργο της”, αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ως εξής:

“Είναι προφανές πως η κυβέρνηση θέλει να διαλύσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και καταφεύγει σε πρακτικές ανήκουστες, αυθαίρετες και πέραν κάθε λογικής. Πότε μιλάει για αξιολόγηση, πότε για διαδημοτική κινητικότητα και πότε επικαλείται πλεονάζον προσωπικό. Έχοντας υπονομεύσει τις στοιχειώδεις λειτουργίες των δήμων, προχωρά υποταγμένη στα κελεύσματα των δανειστών και στις εντολές των Μνημονίων, στη διάλυση των εναπομεινάντων δημοτικών κοινωνικών δομών προστασίας των ασθενέστερων στρωμάτων. Δομές που έχουν ήδη μειωθεί κατά 80% με τον «Καλλικράτη», οδηγώντας έτσι στην υποχρεωτική παραγωγή «πλεονάζοντος» προσωπικού με σταθερή σχέση εργασίας, ανοίγοντας «για την κάλυψη των αναγκών» την πόρτα αντικατάστασής του με εργαζομένους ποικίλων ελαστικών και επισφαλών μορφών απασχόλησης.

Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι άμεση. Ζητάμε άμεση σύγκληση όλων των ΠΕΔ της χώρας και της ΚΕΔΕ, με πρόταση να θέσουμε κόκκινη γραμμή στην απόλυση έστω και ενός εργαζόμενου: να προχωρήσουν σε άμεση υποβολή παραιτήσεων όλα τα κεντρικά όργανα των αιρετών, να ανασταλεί η λειτουργία των δήμων και να οργανωθεί αγώνας διαρκείας. Είναι χρέος και ευθύνη των αιρετών να μη γίνουν οι νεκροθάφτες ενός λαϊκού θεσμού”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα