Σε πρώτο πλάνο ο Πογιέτ και στο βάθος Λεμονής

Κακά τα ψέματα οι διοικούντες τον Ολυμπιακό εδώ και καιρό είχαν ρίξει μια ματιά στη λίστα των διαθέσιμων προπονητών, καθώς όλα έδειχναν ότι η συνεργασία με τον Μπεσνίκ Χάσι δεν θα μακροημερεύσει.

Αυτή τη στιγμή το δεδομένο είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» θα πάνε στο Τορίνο για την αναμέτρηση με την Γιουβέντους (Τετάρτη, 21;45) έχοντας στον πάγκο τους τον Αντώνη Νικοπολίδη. Οι πρώτες επαφές όμως για τον αντικαταστάτη του Κοσσοβάρου τεχνικού έχουν ξεκινήσει, με το όνομα του Γκουστάβο Πογιέτ να είναι πρώτο στη σχετική λίστα. Στα συν του ότι έχει εμπειρία της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας.

O 49χρονος Ουρουγουανός, ο οποίος μέχρι πριν από δύο εβδομάδες εργαζόταν στην Κίνα (σ.σ. στην Σανγκάη Σενχούα), έκατσε στον πάγκο της ΑΕΚ από τις 29/10 του 2015 ως τις 19/4 του 2016. μετρώντας 18 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες σε 28 ματς. Αγαπημένο σύστημα του Πογιέτ το 4-3-3, με ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα.

Λεμονής, Μίτσελ και οι υπόλοιποι

Από εκεί κι έπειτα ακούγονται κι άλλοι υποψήφιοι, με το όνομα του Τάκη Λεμονή να ξεχωρίζει για μία ακόμη… επιστροφή στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν άνθρωποι της ομάδας «γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις μέσα στα “ερυθρόλευκα” αποδυτήρια και έχει αποδείξει στο παρελθόν πως είναι στρατιώτης του Ολυμπιακού, καταφέρνοντας να φέρει εις πέρας δύσκολες αποστολές».

Ένας ακόμη παλιός γνώριμος το όνομα του οποίου «παίζει» στο ρεπορτάζ είναι ο Μίτσελ, που σύντομα θα αποχαιρετήσει τη Μάλαγα. Η ισπανική ομάδα έχει ξεκινήσει τραγικά τη σεζόν και ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν. Στο τραπέζι έχουν πέσει κι άλλα ονόματα όπως των Ισπανών Χάβι Γκράθια, Αϊτόρ Καράνκα, του Πορτογάλου Πάουλο Σόουζα, του Μεξικανού Χαβιέ Αγκίρε κ.ά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα