Σε σκόπελο έπεσαν οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

Στο κενό έπεσαν τελικά οι προσπάθειες της κυβέρνησης για αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του 2018, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Οικονομικών. 

To οικονομικό επιτελείο κατέληξε στις οριστικές του αποφάσεις, διατηρώντας επί της ουσίας τον ίδιο «τιμοκατάλογο» σε σχέση με πέρυσι μιας και οι αλλαγές είναι ελάχιστες και αφορά τους τρίτεκνους και πολύτεκνους ιδιοκτήτες αλλά και στα οχήματα άνω των 2.000 κυβικών.

H εξέλιξη αυτή δεν αρέσει σε ιδιοκτήτες παλαιών και ρυπογόνων ΙΧ οχημάτων που ήλπιζαν σε κάτι καλύτερο φέτος, προκειμένου να διευκολυνθούν ή και να πάρουν ξανά πίσω τις πινακίδες που τυχόν είχαν καταθέσει.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα οχήματα άνω των 2.000 κυβικών εκατοστών, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται ήδη σενάρια στοχευμένων μειώσεων ως κίνητρο για την πληρωμή των τελών και την ανάκτηση των πινακίδων τους από τους ιδιοκτήτες τους.

Στο επιτελείο της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου επεξεργάζονται ήδη τα σενάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στηn διάθεσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα