Σε συμφωνία με το Μαξίμου;

Κριτική στον Προκόπη Παυλόπουλο, για τη δήλωσή του περί νομίσματος άσκησε το Ποτάμι, σημειώνοντας ότι δίνει λαβή για δεύτερες σκέψεις.
«Κάθε δήλωση αποκτά ιδιαίτερο νόημα στη χρονική συγκυρία που γίνεται. Μολονότι δεν θα διαφωνήσει κάποιος με την ουσία της φράσης του Προέδρου της Δημοκρατίας ”η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον άνθρωπο” οι αναφορές περί νομίσματος στο μέσον μιας ατελέσφορης διαπραγμάτευσης δίνουν λαβή για δεύτερες σκέψεις», αναφέρει ανακοίνωση του Ποταμιού.
«Πόσο μάλλον που με ευθύνη της κυβέρνησης έχουν επανέλθει στο προσκήνιο αρνητικά σενάρια για την πορεία της Ελλάδας στην ευρωζώνη, σενάρια που εντείνουν τη σύγχυση και την ανησυχία του κόσμου», σχολίασε ακόμη το Ποτάμι.
Στην Σεβαστουπόλεως παρακολουθούν με τη δέουσα προσοχή την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και την εκκωφαντική σιωπή του Μαξίμου, τονίζοντας στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις πως η δήλωση Παυλόπουλου δεν αποκλείεται να είναι σε συνεννόηση με το πρωθυπουργικό μέγαρο. Μάλιστα υποστηρίζουν πόσο δίκιο είχαν πως στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρότειναν τον καθηγητή Αλιβιζάτο αποφεύγοντας να ψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση για τον Παυλόπουλο.
Για την διαπραγμάτευση
Την ίδια ώρα στην Σεβαστουπόλεως θεωρούν πως η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε όλα με τους δανειστές και απλά δραματοποιεί την κατάσταση προκειμένου να επικοινωνήσει προς την κοινωνία ότι διαπραγματεύεται σκληρά. Γι’ αυτό τον λόγο και η επίθεση που εξαπέλυσε ο Ιάσων Φωτήλας σε τηλεοπτική του παρέμβαση.
“Μετά από τόσους μήνες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται σήμερα και δηλώνουν ότι στις 9 Μαΐου μπαίνουν οι βάσεις για να κλείσει η διαπραγμάτευση. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση κωλυσιεργεί.
Τα αποτελέσματα της Eurostat φαίνονται θετικά, ενώ στην ουσία είναι πλαστά, αφού το 2015 ήταν μια χρονιά υπερφορολόγησης και η κυβέρνηση δεν έχει πληρώσει κανένα χρέος της.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κωλυσιεργεί και στο προσφυγικό. Ενώ έχει αναλάβει από τον Οκτώβριο κάποιες υποχρεώσεις, ακόμη δεν είναι έτοιμες οι κατάλληλες δομές φιλοξενίας – έχουν υλοποιηθεί μόνο όσες έγιναν με απευθείας αναθέσεις, ενώ ακόμη και αυτές θα μπορούσαν να γίνουν με κανονικές αναθέσεις, εάν είχαν γίνει έγκαιρα”.
Στους πρόσφυγες
Την δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας επισκέφθηκε κλιμάκιο του Ποταμιού, αποτελούμενο από τον Υπεύθυνο Μεταναστευτικής πολιτικής, δικηγόρο, Γιώργο Τσαούση, τον βουλευτή Λάρισας Κώστα Μπαργιώτα, τον Περιφερειακό Συντονιστή Θεσσαλίας Δημήτρη Σακατζή, τα μέλη της Τοπικής Γραμματείας καθώς και εθελοντές του Κινήματος.
Στην εν λόγω δομή, όπου φιλοξενούνται συνολικά 800 άτομα από Αφγανιστάν, Συρία και Πακιστάν (μεταξύ των οποίων 320 παιδιά), το κλιμάκιο του Ποταμιού υποδέχθηκαν ο Αν/χης Κωνσταντίνος Πλατσάς και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Δημήτριος Δεληγιάννης.
Τα προβλήματα, όπως αυτά εκτέθηκαν από τους ίδιους τους πρόσφυγες που συνομίλησαν με τα στελέχη του Ποταμιού, αφορούν στην απόσταση από κατοικημένη περιοχή, στην έλλειψη σκίασης καθώς και στην ύπαρξη επικίνδυνων ερπετών. Φυσικά, περισσότερο από όλα, απασχολεί η συνέχιση παραμονής τους στην Ελλάδα και η αβεβαιότητα για τη δυνατότητα μετάβασής τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα