Σε φάση «ενηλικίωσης» εισέρχεται ο Παναθηναϊκός

Αν ο Παναθηναϊκός πετύχαινε μία «καθαρή» νίκη κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ θα ικανοποιούσε σίγουρα τους οπαδούς του και τους παίκτες, καθώς θα διευκόλυνε το έργο της ομάδας ενόψει της ρεβάνς.

Ωστόσο, η νίκη επί των Βέλγων και ειδικότερα ο τρόπος που ήρθε, όχι μόνο ικανοποίησε τον Γιάννη Αναστασίου και τους συνεργάτες του, αλλά πιστοποίησε όλα όσα εκτίμησε πριν την έναρξη της επίσημης αγωνιστικής περιόδου ο τεχνικός του «τριφυλλιού», για τα οποία «έτρεμε» μην πέσει έξω.

Με πιο απλά λόγια, ο Παναθηναϊκός έδωσε ένα σαφές δείγμα ωριμότητας. Η ψυχρολουσία από το γκολ των Βέλγων δεν πτόησε τους παίκτες του «τριφυλλιού», οι οποίοι έδειξαν εκπληκτική πειθαρχία και προσήλωση στο αγωνιστικό τους πλάνο, το οποίο ακολούθησαν με πείσμα και πάθος, για να δικαιωθούν με την ανατροπή του σκορ.

Μία ανατροπή, η οποία επιτεύχθηκε κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Με 40 βαθμούς στο γήπεδο, με τον κόσμο να πιέζει και συνάμα, βεβαίως, να στηρίζει, με την ψυχολογία εναντίον τους, με ένα πέναλτι που χάθηκε και με μία αποβολή, του Σάντσεθ, από το 43ο λεπτό της αναμέτρησης.

Όλα ήταν εναντίον του Παναθηναϊκού. Παρόλα αυτά, οι παίκτες δικαίωσαν τον προπονητή τους, ο οποίος εκτιμούσε ότι πλέον έχουν ωριμάσει αγωνιστικά και απαιτούσε από αυτούς να το δείξουν στο γήπεδο. Όπως και έγινε.

Πλέον, ο στόχος είναι η διατήρηση των κεκτημένων στο Βέλγιο, προκειμένου η ομάδα να διασφαλίσει την παραμονή της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και να διεκδικήσει την πρόκρισή της στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, μέσω των play off του Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα