Σε φροντιστήριο για τα τελειώματα!

Το πρώτο μεγάλο φετινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ ήταν αυτό με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ! Όταν μετά από ένα καλό ξεκίνημα της ομάδας της Θεσσαλονίκης ο Κλάους Αθανασιάδης σέρβιρε και ο Τζαλμά Κάμπος σκόραρε, άπαντες πίστεψαν πως οι δυο τους θα πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Τρεις μήνες αργότερα, οι δύο παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν έχουν ακόμη γκολ στη SuperLeague.

Το στατιστικό εύρημα μετά την ολοκλήρωση του 1/5 του πρωταθλήματος είναι αντιπροσωπευτικό της κατάστασης που βιώνει ο φετινός ΠΑΟΚ. Ο Τζαλμπά Κάμπος με μηδέν γκολ σε 12 τελικές προσπάθειες και ο Στέφανος Αθανασιάδης με μηδέν τέρματα σε 9 τελικές συνθέτουν ένα δίδυμο με αποτελεσματικότητα 0/21! Κι άλλες ομάδες έχουν άστοχους παίκτες (ο Ιμπάρμπο 0/11 όπως και ο Φερνάντες του Αστέρα Τρίπολης), αλλά όχι δύο επιθετικούς στην πρώτη πεντάδα.

Πάει πολύ αυτή η αστοχία και εκθέτει τον ΒλάντανΊβιτς. Ένας προπονητής μπορεί να ελεγχθεί για την αμυντική λειτουργία της ομάδας του, τη συγκρότηση των γραμμών, την καλή δημιουργία. Δεν μπορεί όμως να ελέγξει τα γάντια του τερματοφύλακα και το παπούτσι του επιθετικού. Ο ΠΑΟΚ δεν χάνει απλά ευκαιρίες, χάνει κλασικές φάσεις για γκολ και το πρόβλημα δεν μπορεί να είναι αγωνιστικό, αλλά ψυχολογικό.

Η αλήθεια είναι πως πολλοί ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ (όπως και του Παναθηναϊκού) έχουν ταλέντο στο κοντρόλ της μπάλας, στην ταχύτητα σκέψης και δράσης, στην ωραία πάσα, αλλά μπροστά στην εστία μόνο ο Μπεργκ ξέρει πώς να βάζει το πόδι του και το κεφάλι του. Σε μία τέτοια περίπτωση, τα πράγματα είναι απλά. Δουλειά στα τελειώματα μέχρι τα μεσάνυχτα.

 

Θα περιμένει να ξεσπάσουν ή θα ποντάρει σε Μυστακίδη και Περέιρα;

Ο ΒλάντανΊβιτς θα ήταν τρελό να μεταλλάξει τη φιλοσοφία των παικτών του, ή τα τακτικά συστήματα επειδή υπάρχει αστοχία. Και φαίνεται ότι για την ώρα δεν σκοπεύει να το κάνει. Βέβαια, βλέποντας τον Μυστακίδη και τον Περέιρα να τελειώνουν άψογα δύο φάσεις σε ένα ημίχρονο στο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΛ (το καλό ημίχρονο του ΠΑΟΚ), δεν μπορεί να μην περνάει από το μυαλό του η αντικατάσταση βασικών παικτών, όπως ο Κάμπος και ο Κλάους.

Άλλο να αλλάξεις το σύστημα και άλλο να πεις «σε αφήνω λίγο στον πάγκο, αφού βλέπω ότι σκοράρουν οι αναπληρωματικοί». Γιατί, κακά τα ψέματα, Μυστακίδης και ΦακούντοΠερέιρα λογίζονται ως αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές.

Είναι μεγάλο στοίχημα για τον ΒλάντανΊβιτς η επίλυση αυτού του γρίφου και η καταπολέμηση του 0/21 που κυνηγά τον φετινό ΠΑΟΚ. Την Κυριακή κόντρα στην ΑΕΚ οι φίλοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης θέλουν να δουν αν ο προπονητής τους θα τολμήσει να παραχωρήσει χρόνο στους… εύστοχους και θα αφήσει στον πάγκο του «χασογκόληδες». Δεν είναι εύκολη επιλογή.

Οι πληροφορίες από το ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών λένε πως ο Σέρβος τεχνικός του ΠΑΟΚ σκέφτεται πολύ σοβαρά να δώσει φανέλα βασικού στον Μυστακίδη, ο οποίος σκόραρε πέρσι με την ΑΕΚ στα playoff και αυτό έχει τη σημασία του. Το να μείνει στον πάγκο ο Αθανασιάδης για να παίξει ο Φερέιρα δεν είναι τόσο πιθανό.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα