Σε Ψαρά, Φούρνους και Χίο ο Καμμένος (ΦΩΤΟ)

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφθηκε τα Ψαρά και τους Φούρνους, όπου μοίρασε δώρα στους μαθητές ενόψει των εορτών. Επίσης, επισκέφθηκε τα φυλάκια, όπου συνομίλησε με τα στελέχη, τους στρατιώτες και τους εθνοφύλακες και τους ευχήθηκε για τις γιορτές. Στη συνέχεια μετέβη στη Χίο, όπου εγκαινίασε τρία Στρατιωτικά Οικήματα.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή εγκαινίων των στρατιωτικών οικημάτων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα, και όλους όσοι βρισκόμαστε εδώ – και ευχαριστώ ιδιαίτερα για την προσέλευση των πολιτών στη σημερινή εκδήλωση – στην όμορφη Χίο και στο Στρατόπεδο «ΒΑΚΗ» για να εγκαινιάσουμε τις τρεις στρατιωτικές οικίες οι οποίες κατασκευάσθηκαν με δωρεά του κ. Λουκά Κτιστάκη.

Μια πρωτοβουλία που ξαναδίνει ζωή σε μια παλαιά κτηριακή εγκατάσταση, μετατρέποντάς τη σε νέα σύγχρονα οικήματα.

Αναλαμβάνοντας το 2015 την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αντιλαμβανόμενος ιδιαίτερα τις δυσκολίες των στελεχών και των οικογενειών τους, ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα ενίσχυσης του ανθρώπινου παράγοντα.

Άλλωστε είναι πεποίθηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων ξεκινά, από την τοποθέτηση του ανθρώπινου παράγοντα στο επίκεντρο των ενεργειών όλων των επιπέδων διοικήσεως.

Ήδη, τα δυόμιση τελευταία χρόνια, με γνώμονα την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων των στελεχών, έχουν αναληφθεί δράσεις για την εξέλιξη και σταδιοδρομία, τις μεταθέσεις, τη στέγαση, την υγειονομική περίθαλψη και τη στήριξη της στρατιωτικής οικογένειας.

Ξεκινήσαμε ένα μακρόπνοο σχέδιο στέγασης των στελεχών όλων των βαθμίδων της ιεραρχίας, των Αξιωματικών, των Υπαξιωματικών, των ΕΠΟΠ και των οικογενειών τους, σε όλη την Ελλάδα, στις μεγάλες πόλεις, στην παραμεθόριο, στις ακριτικές περιοχές.

Η προσπάθειά μας για την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους, είναι μια επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων του, ώστε να εργάζεται απερίσπαστα και να προσφέρει στις Ένοπλες Δυνάμεις και την πατρίδα.

Προς αυτή την κατεύθυνση, δουλεύουμε, με σοβαρότητα, με επιμονή και τα σημερινά εγκαίνια είναι η συνέχιση του προγράμματος κατασκευής οικιών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως έχω ξαναπεί όραμά μας είναι να καταστεί δυνατόν, να φτάσουμε στο σημείο στο οποίο κάθε στέλεχος όταν μετατίθεται σε μια νέα Φρουρά, ανεξαρτήτως που βρίσκεται αυτή, στην παραμεθόριο, στα νησιά, στον Έβρο ή ακόμα και σε μεγάλες πόλεις, να βρίσκει μια έτοιμη κατοικία.

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, βρίσκονται σε εξέλιξη δράσεις που αφορούν σε 392 στρατιωτικά οικήματα του Στρατού Ξηράς, μέρος των οποίων αποτελούν και τα σημερινά οικήματα, ενώ καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια, οι εν λόγω δράσεις να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των οικημάτων άνω των 3000 στην ελληνική επικράτεια.

Το ίδιο ακριβώς γίνεται και για το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία. Σε κάθε αεροδρόμιο δημιουργούνται σπίτια για τις οικογένειες των αξιωματικών και των υπαξιωματικών.

Είμαστε πεπεισμένοι για την επιτυχή λειτουργία του προγράμματός μας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε δίπλα σας και θα παραμείνουμε, εντείνοντας τις προσπάθειές μας για τις καλύτερες συνθήκες σε όλους τους τομείς.

Θα ήταν παράλειψη να μην συγχαρώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού, τον Αρχηγό, τους Διοικητές σε όλη την κλίμακα της ιεραρχίας, αλλά και τα στελέχη για την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουν προς επίτευξη αυτού του σκοπού, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι δράσεις που βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης.

Η επίτευξη αυτού του αποτελέσματος δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς την καίρια συνδρομή και πολύτιμη αρωγή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όπως του αγαπητού σε όλους «καπετάν» Λουκά, γνωστού για την ενεργό προσφορά του στην τοπική κοινωνία.

Στο σημείο λοιπόν αυτό, νιώθω την υποχρέωση να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον κύριο και την κυρία Κτιστάκη που με την ανιδιοτελή προσφορά τους στις Ένοπλες Δυνάμεις βοηθούν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και αποδεικνύουν ότι ο κάθε ενεργός πολίτης αυτής της χώρας μπορεί και πρέπει να συνεισφέρει στο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα