Μεσσηνία: Το βάρος στον πολιτισμό

Διασφαλίζεται με εθνικούς πόρους η προστασία και η ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου Αρχαίας Μεσσήνης. Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση εντάσσονται στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων δυο σημαντικά για τον πολιτισμό έργα, στην περιοχή της Μεσσηνίας.

Τα έργα αφορούν την προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Αρχαίας Μεσσήνης και την επιχορήγηση του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με συνολικό προϋπολογισμό 700.000 ευρώ. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Χαρίτσης: «Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα για τον πολιτισμό και την τοπική οικονομία των δύο αυτών έργων, προχωράμε στη χρηματοδότησή τους με εθνικούς πόρους. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας στηρίζουμε και χρηματοδοτούμε όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις που βοηθούν τις τοπικές κοινωνίες να αναδείξουν το πολιτιστικό τους κεφάλαιο.

Η ήπια και προσεκτική αξιοποίηση της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς που διαθέτει η χώρα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μοχλό ανάπτυξης και να δώσει μεγάλη ώθηση στις τοπικές οικονομίες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα