Σημαντικές επαφές Βαρβιτσιώτη στη Νέα Υόρκη

Ταξίδι στη Νέα Υόρκη πραγματοποιεί ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπου αναμένεται να έχει μπαράζ σημαντικών επαφών.

Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψής του, θα παραστεί ως κεντρικός ομιλητής σε διεθνές ναυτιλιακό συνέδριο με θέμα τις παγκόσμιες προκλήσεις στον χώρο της ναυτιλίας, αλλά και τον ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας στο διεθνές στερέωμα, ενώ αναμένεται να συναντηθεί με παράγοντες του ναυτιλιακού τομέα και της Ελληνικής Ομογένειας που δραστηριοποιούνται στην Αμερική.

Παράλληλα, πρόκειται να επισκεφθεί την Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, έχοντας ως σκοπό να αναδείξει την αύξηση της έντασης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης, και να παρουσιάσει το έργο του Λιμενικού Σώματος στη διαχείρισή του, με έμφαση στις διασώσεις και την ανθρωπιστική δράση των στελεχών του Σώματος.

Ιδιαίτερου χαρακτήρα πρόκειται να είναι και η συνάντηση που θα έχει ο κ. Βαρβιτσιώτης με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ.κ. Δημήτριο, καθώς ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα θέματα της Ομογένειας και της Ορθοδοξίας της Αμερικής.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης πρόκειται να παραστεί ως κεντρικός ομιλητής στο Harvard Kennedy School of Government, με θέμα τις σύγχρονες αναπτυξιακές προκλήσεις της Ελλάδας και του ρόλου της ελληνικής ναυτιλίας στην εθνική οικονομία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα