“Σιγά μην έχει την ευθύνη η Ελλάδα αν κάνει η Βόρεια Κορέα πυρηνική δοκιμή”

Στα πακέτα βόμβες που ταχυδρομήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας και στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, επικεντρώθηκε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο Δ. Βίτσας.

“Δεν είναι δυνατόν η αντιπολίτευση να ρίχνει στην Ελλάδα όλη την ευθύνη για τις δύο τρομο-βόμβες” τόνισε ο  αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας. Όπως ο ίδιος ανέφερε, «και από άλλες χώρες πέρασαν τα δέματα» και μάλιστα, ο κ. Βίτσας, σημείωσε ειρωνικά ότι θα φτάσουμε στο σημείο να λέμε πως η Ελλάδα φέρει την ευθύνη για οτιδήποτε συμβαίνει, ακόμα και για το «αν η Βόρεια Κορέα κάνει πυρηνική δοκιμή».

“Σημάδι των καιρών”

Άφησε αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, και κυρίως της ΝΔ, αναφέροντας πως είναι σημάδι των καιρών η τάση να ανάγονται τα τρομο-δέματα σε ζήτημα εσωτερικής αντιπαράθεσης.Κατά τον ίδιο, η χώρα μας διαθέτει τεχνολογικά άρτια μηχανήματα ελέγχου, όμως πρέπει να εξετασθεί εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον ανθρώπινο ή τον τεχνολογικό παράγοντα.

Κάνοντας αναφορά στην διαπραγμάτευση, ο κ. Βίτσας, αφού σημείωσε ότι δεν είναι η ελληνική πλευρά που φέρει την κύρια ευθύνη για τις καθυστερήσεις, ανέφερε πως το Eurogroup της 20ης Μάρτη «δεν έχει έρθει ακόμα», ενώ παραδέχτηκε ότι και η ευρω-ομάδα της 7ης Απρίλη θα παίξει τον ρόλο της.

“Ούτε θα ξημερώσει ούτε θα βραδιάσει μέρα που ο Τσίπρας θα εγκαταλείψει”

Υπογράμμισε δε, πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ούτε θα ξημερώσει ούτε θα βραδιάσει μέρα που ο Τσίπρας θα εγκαταλείψει».
Όπως είπε, η σημερινή κυβέρνηση έχει αναλάβει μία ευθύνη και θα φέρει το έργο σε πέρας «έως το τέλος».

“Οι προσφυγικές ροές δεν είναι όπλο στα χέρια της Τουρκίας”

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, τόνισε ότι οι προσφυγικές ροές δεν είναι όπλο στα χέρια της Τουρκίας και κάνει λάθος όποιος προσπαθεί να χειριστεί κατ’ αυτόν τον τρόπο τους πρόσφυγες.

Στη σκιά της προειδοποίησης του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών ότι η Άγκυρα μπορεί να στέλνει στην Ευρώπη 15.000 πρόσφυγες κάθε μήνα, σημείωσε ότι οι εταίροι πρέπει να «νιώσουν» ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα ολόκληρης της Ευρώπης, κάτι που «δεν κάνουν πάντα ή παντού, ή με την πληρότητα που πρέπει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα