«Σκάει» διπλό αναδρομικό χαράτσι για χιλιάδες ασφαλισμένους

Χαράτσια χωρίς τέλος για τους ταλαίπωρους Έλληνες αφού την Παρασκευή «σκάνε» ειδοποιητήρια «φαντάσματα» για 50.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που αν και δε φέρουν καμία ευθύνη για τις αστοχίες λειτουργίας του Υπερταμείου που θα κληθούν να πληρώσουν διπλές εισφορές.

Πρόκειται για νέους επαγγελματίες που έκαναν έναρξη επαγγέλματος το 2017 ή για επαγγελματίες που  είχαν κλείσει τα βιβλία τους και έκαναν επανέναρξη δραστηριότητας.

Ανάλογες επιβαρύνσεις θα έχουν και οι ασφαλισμένοι που λόγω διπλοεγγραφών και λαθών δεν είχαν λάβει έως τώρα ειδοποιητήρια για πληρωμή εισφορών. Από τον ΕΦΚΑ θα καθοριστεί πως θα καταβληθούν οι δόσεις που έχουν συσσωρευτεί.

Να σημειωθεί ότι από την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος μητρώου του ΕΦΚΑ, χιλιάδες ασφαλισμένοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με λάθη στα στοιχεία τους.

 

Αλλα ήταν απλά, όπως μια διαφορά στη διεύθυνση κατοικίας ή στο τηλέφωνο επικοινωνίας, άλλα ήταν πιο σύνθετα, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η ταλαιπωρία, καθώς αριθμοί μητρώου εξαφανίστηκαν και κατά συνέπεια χάθηκαν ένσημα.

Προβλήματα υπήρξαν και με τα μητρώα των αυτοαπασχολουμένων, με αποτέλεσμα πολλοί συνταξιούχοι να λάβουν ειδοποιητήριο για εισφορές ενώ «θύματα» των αστοχιών του ΕΦΚΑ είναι και οι επαγγελματίες, των οποίων τα ειδοποιητήρια δεν έχουν αναρτηθεί.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα