Σκηνικό αυτοδυναμίας για τη Ν.Δ.

Με δέκα μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis  για την εφημερίδα «Τα Νέα» στήνοντας “σκηνικό αυτοδυναμίας” ενώ πάνω από τους μισούς πολίτες «βλέπουν» επιδείνωση της οικονομίας το επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα, το κόμμα της Πειραιώς συγκεντρώνει το 26% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 16,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην εκτίμηση ψήφου, η διαφορά είναι μεγαλύτερη, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το 36,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 22,7%.

Στην πρόθεση ψήφου στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,2% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,2%, ΚΚΕ με 5%, Ένωση Κεντρώων με 2,4%, το Ποτάμι με 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,2% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 10%.

Στην εκτίμηση ψήφου πίσω από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8,8%, η Χρυσή Αυγή με 7,3%, το ΚΚΕ με 7,1, η Ένωση Κεντρώων με 3,4%, οι ΑΝΕΛ με 2,9% και το Ποτάμι με 2,8%.

Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, το 68% προβλέπει επικράτηση της ΝΔ (40% με μικρή διαφορά, 28% με μεγάλη διαφορά) και μόλις το 17% «βλέπει» νίκη του ΣΥΡΙΖΑ (1% με μεγάλη διαφορά, 16% με μικρή).

Kαταλληλότερος για πρωθυπουργό ο Μητσοτάκης με ποσοστό 25%

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 25% έναντι 13% του Αλέξη Τσίπρα, αλλά το 43% απαντά «Κανένας». Ακόμη, το 75% κρίνει ως αρνητικό το έργο της κυβέρνησης και το 71% έχει αρνητική γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο κ. Τσίπρας.

Στον αντίποδα, το 64% έχει αρνητική εντύπωση για την αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ και το 59% αρνητική γνώμη για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο κ. Μητσοτάκης.

Αρνητική εικόνα για την οικονομική κατάσταση της χώρας έχει το 80% των ερωτηθέντων, ενώ το 53% πιστεύει ότι τους επόμενους μήνες θα χειροτερέψουν οι οικονομικές συνθήκες.

Σε ό,τι αφορά τον νέο πολιτικό φορέα στην κεντροαριστερά, το 50% απαντά ότι θεωρεί αδιάφορη αυτή την εξέλιξη, το 32% θετική και το 15% αρνητική.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα