Σκληρά λόγια από τον Χριστόφ Βαζέχα

Ο Χριστόφ Βαζέχα δεν είναι κάποιος τυχαίος, προφανώς.  Μαζί με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα και τον Βέλιμιρ Ζάετς ανήκει στην τριάδα των κορυφαίων ξένων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟ όλων των εποχών.

Σπάνια μιλάει, τον θυμόμαστε κυρίως από τα γκολ, τους τίτλους που χάρισε στον Παναθηναϊκό και από τη συμβολή του στην καλύτερη σύγχρονη πορεία ελληνικής ομάδας στο Champions League! Όταν, λοιπόν, έχει κάτι να πει, η γνώμη του μετράει. Λίγες ώρες πριν την οριστική συμφωνία της «πράσινης» ΠΑΕ με τον Αντρέα Στραματσιόνι, ο Πολωνός έρχεται να «προσγειώσει» τους πάντες, τονίζοντας πως το πρόβλημα της ομάδας είναι το ρόστερ και όχι τόσο ο προπονητής. Ενοχλητικά λόγια, αλλά αγγίζουν την πραγματικότητα:

«Η ομάδα δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο και ο τελευταίος που φταίει είναι ο Γιάννης Αναστασίου. Διότι με αυτό το υλικό το μόνο που μπορούσε να ζητήσει είναι η δεύτερη θέση και τίποτα παραπάνω. Δεν πήρε καμία βοήθεια από τις μεταγραφές του καλοκαιριού και η ομάδα είναι χειρότερη από πέρσι. Έγιναν μεταγραφές, αλλά δεν παίζει κανείς. Πήραμε τον Αμπέντ, αλλά η ομάδα δεν χρειαζόταν τέτοιον παίκτη. Είναι δύσκολο για μένα να μπω σε λεπτομέρειες, διότι είμαι απ’ έξω και μιλάω με βάση αυτά που βλέπω και διαβάζω. Δεν ξέρω αν ο Αναστασίου ζήτησε κάποιους παίκτες ή είπε τις θέσεις που ήθελε ενίσχυση η ομάδα. Άμα είπε το «οκ» για τους παίκτες έχει και αυτός ευθύνη. Με αυτό το ρόστερ δεν θα μπορούσε η ομάδα να κάνει κάτι καλύτερο στην Ελλάδα. Είναι μεγάλο πλήγμα, βέβαια, ο αποκλεισμός από την Καμπάλα, ομάδα που δεν είναι καλύτερη από τον Παναθηναϊκό. Αν περνούσαμε την Καμπάλα και συνεχίζαμε στο Europa -και τώρα που είμαστε δεύτεροι- δε θα υπήρχε τόση γκρίνια, όση υπάρχει τώρα. Σε κάθε ομάδα γίνονται λάθη, αλλά το σημαντικό είναι να μην τα συνεχίζεις και να μαθαίνεις από αυτά. Το ότι έφυγε ο Αναστασίου για μένα είναι λάθος, διότι όποιος και να έρθει δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και συγκεκριμένα σε κάποια πρόσωπα: «Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Σίλντενφελντ. Είχαμε ένα παιδί που ταίριαζε με την ομάδα και για κάποια χρήματα δεν τον κρατήσαμε. Και μετά πήραμε έναν παίκτη που δεν είναι καλύτερος από αυτόν που είχαμε. Έχουμε τρία δεξιά μπακ και δεν ξέρουμε ποιος πρέπει να παίζει. Έτσι καταλήξαμε στον Μαρινάκη. Η ομάδα χρειάζεται να έχει καλούς παίκτες στα άκρα, που να παίζουν καλά το ένας εναντίον ενός, που να μπορούν να κάνουν μία προσπάθεια και να κάνουν το γκολ, ειδικά από τη στιγμή που οι ομάδες στη Λεωφόρο παίζουν κλειστά. Αν δεν έχεις τέτοιους παίκτες, είναι πολύ δύσκολο για κάθε προπονητή. Και τελευταία να είναι δεν μπορείς να την κερδίζεις με 3 ή 4-0. Λείπει ένα δεκάρι. Ο Μπεργκ με τον Καρέλη είναι ένα καλό δίδυμο, αλλά λείπει η τελική πάσα.

Αυτή τη στιγμή εκτός του Ζέκα, που δίνει και την ψυχή του για την ομάδα, δε βλέπω κάποιον άλλο με αυτά τα χαρακτηριστικά. Το ρόλο αυτό θα μπορούσε να τον παίξει και ο Μπεργκ, αλλά τον τελευταίο καιρό δεν είναι σε καλή κατάσταση. Δεν ξέρω αν έχει τα κατάλληλα προσόντα για να πάρει στις πλάτες του την ομάδα στη δύσκολη στιγμή. Μόνο ο Ζέκα. Έτσι φαίνεται απ’ έξω. Μάλλον ο Μπεργκ δεν έχει στο χαρακτήρα του να κάνει κουμάντο στην ομάδα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα