Σκληρή απάντηση Αθανασίου σε Κωνσταντοπούλου

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στη βουλευτή Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά τις δηλώσεις της για τις εξελίξεις στην υπόθεση της SIEMENS εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως «υπονομευτή του κράτους δικαίου» ο οποίος είχε επενδύσει στη δημιουργία εντυπώσεων «περιμένοντας να αρχειοθετηθεί η υπόθεση».

Ιδιαίτερη αίσθηση όμως προκαλεί η φράση «να προσέξει τις μεταγραφές του» στοχεύοντας προφανώς στελέχη που προσήλθαν τελευταία στο κόμμα. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Μέχρι πρότινος οι “Κασσάνδρες” του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν δημόσια ότι η υπόθεση SIEMENS “θάφτηκε”, “παραπέμφθηκε στις Καλένδες” κ.ά., ως αποτέλεσμα γενικευμένης διαπλοκής.
Για μία ακόμη φορά οι υπονομευτές του Κράτους Δικαίου και των παραδόσεων της ελληνικής Δικαιοσύνης, διαψεύδονται. Η υπόθεση SIEMENS αποδεικνύει τη βούληση της Κυβέρνησης για πλήρη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων, που έχουν σχέση με διασπάθιση δημοσίου χρήματος και διαφθορά κρατικών αξιωματούχων, προς κάθε, ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ, κατεύθυνση.

»Η υπόθεση SIEMENS καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της ελληνικής Δικαιοσύνης να διερευνήσει σε βάθος, με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, κάθε υπόθεση διαφθοράς, έχοντας στα χέρια της δυνατό οπλοστάσιο, που αυτή η Κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει.

»Αντιλαμβανόμεθα την απογοήτευση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί διακαώς επιθυμούσε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης για να επιδίδεται σε ασκήσεις εντυπώσεων. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι αυτή η Κυβέρνηση βάζει πολύ βαθιά το μαχαίρι για να αποκόψει οτιδήποτε σάπιο στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αναλογισθεί για την ποιότητα των “μεταγραφών” του.

»Όσον αφορά το πρόσφατο νομοσχέδιο για την απόδοση στο Δημόσιο των κλεμμένων, ας πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ θέση: Θέλει την επιστροφή τους ή όχι; Συμφωνούν οι Βουλευτές του στη ρύθμιση ή θα συρθούν, ως συνήθως, σε προδιαγεγραμμένες αποφάσεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα