Σκληρή απάντηση Ξανθού σε δημοσίευμα της Guardian για την υγεία

Φανερά ενοχλημένος ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, απαντά, σε σκληρό για το ΕΣΥ, δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Ο κ. Ξανθός μάλιστα στο σχόλιό του τονίζει πως «όσοι επενδύουν στην “κατάρρευση” του ΕΣΥ και στη διάλυση της δημόσιας περίθαλψης θα διαψευστούν για άλλη μια φορά», και συνεχίζει αποδομώντας το ρεπορτάζ της εφημερίδας:
«Το δημοσίευμα του Guardian αναφέρεται σε στοιχεία του 2011 και του 2012, και δεν στηρίζεται σε καμιά τεκμηριωμένη μελέτη της κατάστασης στο Σύστημα Υγείας της Ελλάδας που παίρνει υπόψη της τα νεότερα δεδομένα και τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Δυστυχώς το δημοσίευμα αναπαράγει την ανεύθυνη καταστροφολογία εκπροσώπων μιας ανυπόληπτης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που καμιά σχέση δεν έχει με την πραγματικά συγκινητική υπερπροσπάθεια των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων στο ΕΣΥ να κρατήσουν όρθια και αξιόπιστη τη δημόσια περίθαλψη.

Επαναλαμβάνουμε, για όσους δεν κατάλαβαν: Η Ελλάδα είναι χώρα υγειονομικά ασφαλής, το ΕΣΥ σήμερα σταθεροποιείται και αναβαθμίζεται καθημερινά, γιατρεύει τις πληγές της προηγούμενης εξαετίας, ενισχύεται με πόρους και μόνιμο προσωπικό, το ποσοστό των δημόσιων δαπανών υγείας έχει ανέβει στο 5,1% του ΑΕΠ (από το 4,6-4,9% της προηγούμενης τριετίας), τα νοσοκομεία εφοδιάζονται κανονικά με φάρμακα και υγειονομικό υλικό, καλύπτουν, χωρίς διακρίσεις, όλους τους ανασφάλιστους πολίτες περιορίζοντας δραστικά την “υγειονομική φτώχεια”, ενώ προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες της χώρας και τους επισκέπτες της».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα