Σκληρό ροκ από Σγουρό

Αποφασισμένος να μην κάνει ούτε βήμα πίσω από τις αρχές του εμφανίστηκε στην τελική ευθεία των επαναληπτικών εκλογών ο Γιάννης Σγουρός. Τη Δευτέρα, συνεργάτες του πρότειναν στον απερχόμενο περιφερειάρχη να απαντήσει μέσω τηλεοπτικών σποτ στις αιτιάσεις της Ρένα Δούρου, σχετικά με το έργο που έχει παραχθεί τα 3,5 χρόνια, αλλά και στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Γ. Σγουρός για την επόμενη πενταετία.

 Όμως ο Γ. Σγουρός απάντησε με κατηγορηματικό «όχι», μένοντας πιστός στις εξαγγελίες του για οικονομικό προεκλογικό αγώνα, με μοναδικό στόχο να ενημερωθούν οι πολίτες για το έργο της περιφέρειας.

Έτσι αποφάσισε να σηκώσει τους τόνους και να απαντήσει, αναδεικνύοντας την πολυδάπανη προεκλογική εκστρατεία της αντιπάλου του. Φυσικά την κάλεσε να απαντήσει ευθέως για τις λασπολογίες περί διαπλοκής, αλλά η επίσημη υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να ζητήσει έστω τυπικά συγγνώμη.

Η Ρ. Δούρου αρνήθηκε και φυσικά ο Γ. Σγουρός δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Απάντησε σε υψηλούς τόνους: «Ο λαός μας λέει: “Ο βήχας κι ο παράς δεν κρύβονται”. Εάν ήμασταν διαπλεκόμενοι, δεν θα κάναμε προεκλογική εκστρατεία με μόνο όπλο μία ιστοσελίδα. Δηλαδή, με ελάχιστα χρήματα. Αντιθέτως, η κα Δούρου διεξάγει μια πολυδάπανη προεκλογική εκστρατεία με αφίσες, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτάκια, διαθέτοντας κι ένα “στρατό” συμβούλων επικοινωνίας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις Σγουρού έχουν ως εξής: «Όποιος δεν έχει πολιτική πρόταση καταφεύγει στις συκοφαντίες. Η κ. Δούρου έχει υποχρέωση, αν διαθέτει δημοκρατικό ήθος και συνείδηση, να ζητήσει συγγνώμη για τις ύβρεις. Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ μας: Εμείς είμαστε στην Περιφέρεια για να υπηρετήσουμε τους πολίτες. Αυτή ανακάλυψε όψιμα την Περιφέρεια υλοποιώντας ένα κομματικό σχέδιο και εκτελώντας μια κομματική εντολή. Η αλαζονεία είναι η αγωνία του ΧΘΕΣ. Το ΣΗΜΕΡΑ και οι Πολίτες χρειάζονται λύσεις και έργο. Τίποτε δεν θα μπορέσει να με απομακρύνει από αυτό το στόχο. Στήριγμά μου ήταν και είναι οι Πολίτες της Περιφέρειας Αττικής. Μόνο σ’ αυτούς δίνω λογαριασμό.

Στο πρώτο debate η κ. Δούρου δεν εμφανίστηκε, γιατί ήταν θεματικό και ο νοών νοείτω. Νωρίτερα έθεσα ευθέως το ερώτημα αλλά, μετά τις δηλώσεις της, επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς. Ο λαός μας λέει: “Ο βήχας κι ο παράς δεν κρύβονται”. Εάν ήμασταν διαπλεκόμενοι, δεν θα κάναμε προεκλογική εκστρατεία με μόνο όπλο μία ιστοσελίδα. Δηλαδή, με ελάχιστα χρήματα.

Αντιθέτως, η κ. Δούρου διεξάγει μια πολυδάπανη προεκλογική εκστρατεία με αφίσες, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτάκια, διαθέτοντας κι ένα “στρατό” συμβούλων επικοινωνίας. Εύλογα διατυπώνεται από τους πολίτες το φυσιολογικό ερώτημα του “πόθεν έσχες” για τους ανεξάντλητους πόρους που διαθέτει. Και σε τελική ανάλυση, η διαπλοκή και η διαφθορά λένε πολλοί ότι εμφανίζονται στις προεκλογικές περιόδους. Τελεία και παύλα με την πολιτική αδυναμία και τα πυροτεχνήματα της κ. Δούρου».

Επισκέψεις

Στο μεταξύ όλη την εβδομάδα το επιτελείο τού νυν περιφερειάρχη έριξε το βάρος του στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, εκεί όπου αν και παράχθηκε σημαντικό έργο οι πολίτες ψήφισαν με βάση τα οικονομικά τους και γι’ αυτό ο Γ. Σγουρός έμεινε πίσω από τη Ρ. Δούρου, η οποία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη δυσαρέσκεια του κόσμου.

Έτσι, εκτός των συνεργατών του που σε καθημερινή βάση ήρθαν ακόμη πιο κοντά στον πολίτη εξηγώντας το έργο, αλλά και τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για να αντιμετωπιστεί η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός, και ο ίδιος επισκέφθηκε τους δήμους της δυτικής Αθήνας. Δηλαδή το Αιγάλεω, την Αγία Βαρβάρα, το Χαϊδάρι, το Περιστέρι και το Ίλιο. Επισκέφτηκε τους καταστηματάρχες, συνομίλησε με τους πολίτες σε ανοιχτούς χώρους και είχε μια σειρά επαφών με δημάρχους και υποψήφιους δημάρχους.

Στο Αιγάλεω συναντήθηκε με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Γκίκα και με τον δήμαρχο της πόλης Χρήστο Καρδαρά, με τους οποίους συζήτησε τα θέματα που αφορούν τα προβλήματα του δήμου και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και χρηματοδοτούνται από την περιφέρεια Αττικής.

Στο Χαϊδάρι επισκέφτηκε το δημαρχείο, όπου ο δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας (υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον Γ. Κουμουτσάκο) δήλωσε την εκτίμηση και την υποστήριξή του στο πρόσωπο του κ. Σγουρού και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία».

Στην Αγ. Βαρβάρα συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γιώργο Καπλάνη, ο οποίος του έθεσε τα ζητήματα της πόλης και τις προτεραιότητες που έχει στο πρόγραμμά του για την επόμενη πενταετία, ενώ επισκέφτηκε και το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δήμαρχου Μιχάλη Νικητάκη, τον οποίο κι ευχαρίστησε για τη στήριξη που παρείχε. Επίσης επισκέφτηκε ένα μεγάλο έργο, το οποίο χρηματοδότησε η περιφέρεια Αττικής, το Άλσος Περιστερίου, όπου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, παρόντων του επανεκλεγέντος δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη και του πρώην δημάρχου Θόδωρου Δημητρακόπουλου.

Ο Γ. Σγουρός έκανε αναφορά όχι μόνο στα έργα που χρηματοδότησε η περιφέρεια στο Περιστέρι αλλά και γενικότερα στη Δυτική Αθήνα, τονίζοντας ότι «64 έργα συνολικού προϋπολογισμού 165 εκ. ευρώ έγιναν και υλοποιούνται στη Δυτική Αθήνα για την οποία το ενδιαφέρον της Περιφέρειας ήταν και παραμένει αμείωτο».

Στο Ίλιον ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του δημάρχου και υποψηφίου δημάρχου Ιλίου, Νίκου Ζενέτου, ο οποίος για μια ακόμη φορά δήλωσε τη θερμή υποστήριξή του στον αγώνα του Γ. Σγουρού για την επανεκλογή του στην περιφέρεια Αττικής, υπογραμμίζοντας ότι «οι πολίτες του Ιλίου μπορούν να είναι βέβαιοι ότι η επανεκλογή του κ. Σγουρού θα συνεχίσει να δημιουργεί σπουδαία έργα στον δήμο τους, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τους».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα