Σκούρα τα πράγματα…

Δεν φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ, και πιο συγκεκριμένα στο πόρισμα των ορκωτών λογιστών της Βουλής, για τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Το πόρισμα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- η εταιρεία Catalina Ltd είναι αυτή που δέχθηκε τα δύο επίμαχα εμβάσματα ύψους 1,65 δισ. ευρώ από την εταιρεία εξοπλιστικών Κεστρέλ.

Όπως προκύπτει από τη δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης που κατέθεσε ως βουλευτής της ΝΔ το 1994 -για το οικονομικό έτος 1993- συμμετείχε στην Catalina Ltd.

Παράλληλα, στο πόρισμα αναφέρεται πως η άλλη υπεράκτια εταιρεία ονόματι Homeric ιδρύθηκε στις 28-10-1983, αλλά δεν δηλώθηκε ποτέ.

Τα ευρήματα, λοιπόν, συνηγορούν στο ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναμένεται να ελεγχθεί και για τα τρία κακουργήματα: ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υποβολή αναληθούς πόθεν έσχες και παράβαση του νόμου για τις offshore.

Σύμφωνα με το «Βήμα», η εταιρεία Catalina μετονομάστηκε σε Sunlight Ltd και τον Ιανουάριο του 2010 μεταβιβάστηκε στην αδελφή του κ. Καρατζαφέρη. Η Catalina Ltd ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1992.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα