Σοκ: Βρέφος εγκαταλείφθηκε σε σχολείο των βορείων προαστίων

Είναι από τις ειδήσεις που προκαλούν σοκ. Βρέφος ηλικίας μόλις λίγων ημερών εγκαταλείφθηκε σε σχολείο στα βόρεια προάστια και το ολίγων ημερών μωρό βρήκε η δασκάλα του σχολείου το πρωί, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εκπομπή της ΕΡΤ «απευθείας» η πρόεδρος του Κέντρου Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής Σοφία Κωνσταντέλια.

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το πρωί που πήγε η δασκάλα να ανοίξει το σχολείο, βρήκε στην είσοδο ένα μωράκι λίγων ημερών, που προφανώς είχε αφήσει η μητέρα του κάποια ώρα νωρίτερα», είπε η ίδια.

Δεν ξέρουμε αν υπήρχε άλλη σύνδεση, δηλαδή αν η μητέρα γνώριζε το σχολείο και ήξερε πως το παιδί θα έβρισκε καλή φροντίδα, αλλά πράγματι βρήκε πολύ καλή φροντίδα, πρόσθεσε η κυρία Κωνσταντέλια.

Το σχολείο φρόντισε το βρέφος και ειδοποίησε τις Αρχές, ενώ το μωράκι βρίσκεται αυτή την στιγμή σε νοσοκομείο. Παράλληλα, η αστυνομία διεξάγει έρευνες, εξετάζοντας και τις κάμερες γειτονικών κτηρίων, προκειμένου να εντοπίσει τους γονείς του.

Όπως είπε η κυρία Κωνσταντέλια, αν και δεν έχει μειωθεί δυστυχώς ο ρυθμός που εγκαταλείπονται βρέφη από τους γονείς τους τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον έχει ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος που αυτά παραμένουν σε νοσοκομεία ή μαιευτήρια και πηγαίνουν σε πιστοποιημένη ειδοποιημένη οικογένεια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα