Σοκ στη Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

Σοκ προκαλεί  στη Μέση Ανατολή  η είδηση ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αναγνωρίζει (στις 20.00 ώρα Ελλάδος) την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ προκαλώντας συνέπειες που φαντάζουν τρομακτικές.

Πολλοί μουσουλμάνοι ηγέτες ζήτησαν από τον Αμερικανό Πρόεδρο να μην προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, ισχυριζόμενοι ότι θα πυροδοτήσει έναν νέο κύκλο βίας στη Μέση Ανατολή.

Δεν λείπουν μάλιστα και εκείνοι που κάνουν λόγο για μια ενέργεια που θα προκαλέσει γενικευμένο τζιχάντ ενάντια στο Ισραήλ.

Τι δήλωσε εκπρόσωπος των Παλαιστινίων στη Βρετανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ουσιαστικά θα κηρύξει πόλεμο, αν αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Παλαιστινίων στη Βρετανία.

«Αν πει αυτό που σκοπεύει, ότι η Ιερουσαλήμ είναι πρωτεύουσα του Ισραήλ, αυτό θα αποτελέσει το φιλί του θανάτου στη λύση των δύο κρατών», προειδοποίησε ο Μάνουελ Χασανιάν μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό BBC.

«Κηρύσσει πόλεμο στη Μέση Ανατολή, κηρύσσει πόλεμο εναντίον 1,5 δισεκατομμυρίου μουσουλμάνων και εκατοντάδων χιλιάδων χριστιανών που δεν θα δεχθούν οι ιεροί τόποι να είναι υπό την πλήρη ηγεμονία του Ισραήλ», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα