Σομαλία: Βομβιστική επίθεση με εννέα νεκρούς σε λεωφορείο του ΟΗΕ

Βομβιστική επίθεση με εννέα νεκρούς σε λεωφορείο με εργαζομένους του ΟΗΕ σημειώθηκε στη Σομαλία. Θύματα είναι δύο Κενυάτες και επτά Σομαλοί και το τραγικό περιστατικό συνέβη στην περιοχή Γκαρόγουε (νότια Σομαλία), πρωτεύουσα της αυτόνομης σομαλικής περιφέρειας Πούντλαντ.

«Έκρηξη έπληξε το μικρό λεωφορείο που μετέφερε εργαζομένους στα γραφεία του ΟΗΕ στην Γκαρόγουε. Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι, σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους δύο Κενυάτες και επτά Σομαλοί φρουροί» δήλωσε ο Μοχάμεντ Αμπντι, αξιωματικός της αστυνομίας του Πούντλαντ από το σημείο της επίθεσης.

«Εκτιμάται ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο λεωφορείο και πυροδοτήθηκε κοντά στις εγκαταστάσεις. Η βάση του ΟΗΕ δεν υπέστη ζημιές» πρόσθεσε.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, αλλά οι ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ της Σομαλίας, οι οποίοι ηττήθηκαν στο πεδίο από τη Δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης που συνεπικουρεί τον εθνικό σομαλικό στρατό, έχουν πληθύνει τις επιθέσεις στη Σομαλία και τη γειτονική Κένυα.

Οι επιθέσεις τους στη Σομαλία έχουν ως στόχο κυβερνητικούς αξιωματούχους, δημόσιους λειτουργούς, τις δυνάμεις του ΟΗΕ και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Το Σάββατο σκότωσαν έναν βουλευτή της Πουντλάνδης και χθες τρεις στρατιώτες της δύναμης του ΟΗΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα